Pohjalaisen arkisto

Myyntipäälliköt uskovat talouskasvuun - joka yhdeksäs pelkää silti työpaikkansa puolesta

  • Ilkka-Pohjalainen
Jaa artikkeli

Tämä käy ilmi tänään julkistettavasta myyntipäällikköbarometristä.

Myynnin lisäykseen luottaa 71 prosenttia kyselyyn vastanneista markkinoinnin ammattilaisista. Liikevaihdon kasvuun heistä uskoo 67 prosenttia.

Luvut ovat yli 10 prosenttiyksikköä suuremmat kuin vastaavat arviot kuluneelta vuodelta.

–Kulunut vuosi on antanut luottoa tulevaan. Tätä hyvää suuntausta oma tekemisemme vahvistaa, Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset -ammattijärjestön puheenjohtaja Marko Hovinmäki toteaa.

Telakka- ja autoteollisuuden jättitilauksista nauttiva Lounais-Suomi näyttäytyy tuloksissa kaikkein vahvimman luottamuksen alueena. Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa luottamus taloutta kohtaan on kyselyn mukaan noussut lähes 80 prosentilla vastaajista.

–Myynnissä on näkynyt voimistumisen merkkejä jo vuoden verran, arvioi aluemyyntipäällikkö Juha Kivinen.

Hän vastaa Lounais-Suomen alueesta valaistusratkaisuja tarjoavassa Nylund Groupissa.

–Isoilla urakoitsijoilla on nyt kädet täynnä työtä, mikä tarkoittaa, että pienille ja keskisuurille yrityksillekin aukeaa tilaisuuksia, Kivinen sanoo.

–Nyt meidän on pitänyt vapauttaa lisää resursseja myyntiin, jotta saadaan enemmän jalkoja kentälle. Loppuvuoden aikana on tarkoitus myös palkata yksi tai kaksi uutta myyjää.

Kivisen mielestä positiivinen pöhinä ei rajoitu vain Turun alueelle. Hän tekee myyntimatkoja Kokkolaan ja Tampereelle ulottuvalla alueella.

–Iloisia naamoja näkyy nyt kaikkialla. Niinhän se on, että hyvät uutiset luovat hyvää ilmapiiriä.

Reilu kolmannes myyntipäällikköbarometrin vastaajista uskoo myyntihenkilöstön määrän kasvuun omalla työpaikallaan ja vain kuusi prosenttia povaa laskua henkilöstön määrään.

Silti joka yhdeksäs myynnin ammattilainen kokee irtisanomisen tai lomautuksen uhkaa työpaikallaan.

Myynnin ja markkinoinnin ammattilaisten toiminnanjohtaja Juha Häkkinen nostaa irtisanomisuhkaan liittyen esiin kevään työllisyyskyselyn. Sen mukaan alalla toimii myös kyseenalaisia yrityksiä, jotka pyrkivät hyötymään ammattilaisen työpanoksesta maksamatta siitä kohtuullista palkkaa.

–Näille yrityksille ominaista on toiminnan lyhytjänteisyys, joka työntekijän kannalta näyttäytyy muun muassa epävarmuutena työsuhteen jatkosta.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli