Omavalvonta korostuu sotessa – viranomaiselta ohjaavaa tukea ja tarvittaessa napakka määräys

Valviran ylijohtajaksi nimitetty Markus Henriksson korostaa turvallisuuden riskien hallintaa muutoksissa. Palvelun laatu ja kehittäminen lepäävät asiakas- ja potilasturvallisuuden varassa. Omavalvonnan on toimittava aina yksittäisestä työntekijästä maakuntaan asti. KUVA: Kimmo Penttinen
  • Ilkka-Pohjalainen

Hän toteaa Lännen Medialle, että Valviran tehtävät perivällä virastolla on suuri haaste siinä kuinka se pystyy tukemaan omavalvontaa koko ketjussa. Ketjulla on mittaa.

– Aina yksittäisen työntekijän korvien välistä palvelun tilanneeseen maakuntaan asti, Henriksson huomauttaa.

Yksi keino on, että perinteisten, epäilyyn nopeasti reagoivien koppalakkikäyntien lisäksi valvova viranomainen tekee keskustelevia ohjaus- ja arviointikäyntejä. Niistä on jo kertynyt Valvirassa kannustavaa kokemusta.

Henrikssonin mukaan sote-uudistukseen liittyvä organisaatiomuutos on hyväksi. Se korjaa esimerkiksi Valviran ja aluehallintoviraston tehtävien monesti epäselvän työnjaon.

Valviran tarina päättyy organisaatiouudistukseen vuoden 2018 loppuun mennessä. Valviran ja aluehallintovirastojen sosiaali- ja terveydenhuoltoon liittyvät tehtävät siirtyvät perustettavaa suurvirastoon.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli