Östman ja Essayah: Liikennekaaresta sovittava parlamentaarisesti

  • Ilkka-Pohjalainen

Östmanin ja Essayahin mukaan hallituksen aloite väyläverkon yhtiöittämisestä ja liikenteen rahoituksen muuttamisesta tulee asettaa parlamentaariseen valmisteluun.

– Näin merkittävä muutos vaatii kattavaa kansalaiskeskustelua ja laajaa yhteisymmärrystä. Parlamentaarisessa valmistelussa lähtökohdaksi tulee ottaa se, että väyläverkosto ja sen kehittäminen on jatkossakin poliittisen päätöksenteon piirissä, kannanotossa todetaan.

– Väyläverkon yhtiöittämisestä saatavat hyödyt ja haitat tulee arvioida tarkasti ennen päätöstä. Erityisesti liikenteen uudet rahoitusmallit tulee rakentaa kestävälle pohjalle. Haja-asutusalueiden asukkaiden ja työn vuoksi henkilöautosta riippuvaisten kansalaisten kulut eivät saa nousta mahdollisessa uudessa mallissa, kannanotossa jatketaan.

– Digitaalisten palveluiden parempi hyödyntäminen liikenteessä on oleellisen tärkeää. Palveluita kehittävää ja hintoja alentavaa vapaata kilpailua tulee edistää. Samalla tulee muistaa, että markkinaehtoisuus ja uudet mobiilipalvelut eivät ratkaise kaikkia ongelmia. Kattava väyläverkko ja toimivat liikennepalvelut tulee turvata koko maassa, Östman ja Essayah päättävät kannanottonsa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli