Pate Mustajärvi haluaa rauhoittaa yksityiselämänsä: "Vähän käytöstapoja, fanit!"

Suomen Rolling Stonesin, Popedan, keulakuva Pauli Mustajärvi on mainettaan kiltimpi mies. KUVA: Timo Marttila
 • Ilkka-Pohjalainen

Rokkari myöntää, että ajoittain kahden temperamenttisen ihmisen kotona räiskyy.

– Meissä on molemmissa taiteilijaluonnetta, joten se on ihan normaalia kahden aikuisen ihmisen elämää, kun molemmilla on omat mielipiteensä, Mustajärvi sanoo.

Pariskunta ei liitele yhdessä yökerhoissa, mutta ravintoloissa he pistäytyvät syömässä. Ruokarauhan rikkominen häiritsee heitä.

– Ärsyttää, jos siihen silloin tullaan ottamaan selfie-kuvia. Tiettyjä käytöstapoja pitää olla, vaikka kuinka oltaisiin faneja. Ihan pikkuisen toivoisin kohteliaisuutta, Mustajärvi sanoo.

Miehellä on kokemusta myös siitä, mitä tapahtuu, jos kuviin ei suostu:

– Sitten sä olet ylimielinen kusipäätähti.

Ajoittain rokkari lomailee ulkomailla saadakseen liikkua täysin tuntemattomana.

– Joskus pitää saada olla nobody. Tykkään siitä, että voin istuskella ja katsella ihmisiä rauhassa eivätkä he katsele takaisin. Ei käy kateeksi maailmantähtiä, jotka eivät saa olla missään rauhassa.

Mustajärvi tunnustaa olevansa vanhanaikainen muusikko. Hän haluaa levynsä perinteisinä, käsin kosketeltavina cd- ja vinyylikiekkoina. Soololevyjä mies on pyöräyttänyt kymmenen ja studioalbumeita yhdessä Popedan kanssa parikymmentä.

Tositelevisio-ohjelmissa Mustajärvi ei aio ikinä näyttäytyä uraansa pönkittääkseen.

– Jos ei se riitä, että ollaan perkeleen hyvä bändi ja julkaistaan levy silloin tällöin, niin sitten se ei riitä. Tähän asti se on riittänyt, Mustajärvi sanoo.

Muusikkoa on pyydetty Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaan ja Vain elämää -sarjaan, samaan jaksoon laulaja Anna Abreun kanssa.

– Funtsailin, että kyllä se aika kornia olisi, jos Anna laulaisi Suksia ja minä itkisin. Ei ole mun juttuni!

Voice of Finlandin menoa Mustajärvi ei ymmärrä. Hän sanoo säälivänsä ilman säestystä kilpailuissa laulavia nuoria muusikoita. Tulokkailta vaaditaan hänen mielestään muutenkin kohtuuttomia.

– Keikoille päästäkseen heidän täytyy hypätä pituutta ja laulaa samalla Elvistä. Ei riitä, että on hyvä laulaja, Mustajärvi toteaa.

Mies miettii, miltä television laulukilpailut olisivat näyttäneet 1970-luvulla.

– Tuomaristossa olisi varmaankin ollut Klaus Järvinen, ja kilpailuun olisivat marssineet Pelle Miljoona, Martti Syrjä ja Tuomari Nurmio. Ne olisi lempattu jo alkumetreillä, Mustajärvi nauraa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

  Jaa artikkeli

  Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

  Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

  Tilaa uutiskirje
  Lounaspaikka