Pohjalaisen arkisto

Pohjanmaan ja E-P:n paikallismuseot loikkasivat mobiilimaailmaan ensimmäisinä Suomessa

  • Ilkka-Pohjalainen
Jaa artikkeli

eMuseo-mobiilipalvelua tarjotaan nyt yhteensä kymmenessä museossa. Joukkoon kuuluvat Isonkyrön museo, Nurmon museo, Jalasjärven museo, Kauhavan museot, Suomen Kirjastomuseo Vaasassa sekä Järviseutu- ja Lehtimäki-Seurat, jotka esittelevät oppaassa koko aluettaan.

Tuoreita mobiilioppaita voi selata eMuseon nettisivuilla. Esimerkiksi Isonkyrön kotiseutumuseon mobiilioppaassa voi tutustua Kyrönjokimaisemaan sekä Napuen mamselleihin. Lisää oppaita ja reittejä valmistuu kevään aikana.

Mobiilipalvelun avulla museo-opas on aina käytettävissä, oli museo auki tai kiinni. Oppaissa voi olla tekstiä, kuvia, ääntä ja videoita. Vierailijat voivat osallistua pelaamalla ja keräämällä pisteitä, antamalla palautetta, kysymällä paikallismuseolta asiantuntija-kyselykanavalla ja jakamalla oppaita ja niiden sisältöjä sosiaaliseen mediaan.

eMuseosta voi löytyä jatkossa kartalle sijoitettuja kierroksia ulkomuseon kohteista, yhden museonäyttelyn virtuaaliopastuksia ja koululaisia kiinnostavia tehtäväreittejä. Valmiita oppaita voi käyttää puhelimella ja tabletilla tai halutessaan myös tietokoneella.

Pilottivaiheen jälkeen Suomen Kotiseutuliitto tarjoaa palvelun Suomen kaikkien paikallismuseoiden käyttöön. Mukaan halutaan kaikki Suomen paikallismuseot.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli