Putkiremontit maksoivat viime vuonna 900 miljoonaa euroa Suomessa: "Buumi saattaa nähdä huippunsa seuraavien viiden vuoden aikana"

Putkiremontteihin uhrattujen kustannusten kasvusta ei voi Tilastokeskuksen mukaan kuitenkaan suoraan päätellä putkiremonttien määrällistä kasvua. Kuvituskuva
  • Ilkka-Pohjalainen
Jaa artikkeli

Putkiremonttien osuus kaikista korjauskustannuksista on kasvanut viimeisten viiden vuoden aikana. Tilastokeskuksen mukaan putkiremontti tehtiin vuonna 2017 arviolta pariin tuhanteen taloyhtiöön. Yhteensä putkiremontit maksoivat 900 miljoonaa euroa.

Putkiremontit koskivat noin 60 000 asuntoa ja ne vaikuttivat jopa sadan tuhannen ihmisen elämään. Putkiremonttien osuus kaikista korjauskustannuksista on ollut kasvussa viimeisten viiden vuoden aikana.

Putkiremontteihin uhrattujen kustannusten kasvusta ei voi Tilastokeskuksen mukaan kuitenkaan suoraan päätellä putkiremonttien määrällistä kasvua. Tähän on syynä se, että todennäköisesti myös remonttihinnat ovat nousseet.

Tilastokeskuksen mukaan kymmenen vuoden kuluttua suurimmassa osassa 1970-luvun taloyhtiöistä on putket korjattu. Putkiremontteja tarvitaan kuitenkin edelleen, koska seuraavaksi korjausvuorossa ovat 1980-luvulla rakennettujen taloyhtiöiden putket.

Putkiremonttibuumi saattaa nähdä Tilastokeskuksen arvion mukaan huippunsa seuraavien viiden vuoden aikana. Taloyhtiökannan huoneistoalasta 1980-luvulla rakennettujen taloyhtiöiden yhteispinta-ala on reilusti pienempi kuin 1970-luvun yhtiöissä.

Vesi- ja viemärijärjestelmän korjaus-, kunnostus ja uusimistyöt ovat kattaneet koko tilastoinnin viisivuotisen historian ajan noin 70 prosenttia asunto-osakeyhtiöiden talotekniikan korjauskustannuksista.

Taneli Koponen

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje