Pohjalaisen arkisto

Rattijuopot ovat taas työllistäneet poliisia Etelä-Pohjanmaalla

  • Ilkka-Pohjalainen
Jaa artikkeli

Perjantaina kello 11 aikaan Seinäjoen keskustassa poliisipartio pysäytti henkilöauton, koska se ajoi välillä vastaantulevien kaistalla. Kuljettajana toiminut paikkakuntalainen noin 35-vuotias mies puhalsi seulonta-alkometriin 0,95 mg/l. Lisäksi huumepikatesti oli positiivinen amfetamiinille.

Myös hänen ajo-oikeutensa oli vanhentunut. Poliisi otti miehen kiinni ja kuljetti Seinäjoen poliisivankilaan. Autossa oli matkustajana auton haltija, noin 35-vuotias paikkakuntalainen mies.

Poliisi teki autonkuljettajan asuntoon kotietsinnän, josta takavarikoitiin huumausaineiden kasvatusvälineistöä ja kannabiskasvin osia.

Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa, jossa on rikosnimikkeinä törkeä rattijuopumus, huumausaineen käyttörikos, kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta, kulkuneuvon luovuttaminen juopuneelle, ajokorttirikkomus, liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja huumausainerikos.

Perjantaina Kurikan keskustassa puolen päivän jälkeen poliisipartio pysäytti henkilöauton tarkastusta varten. Kuljettajana toiminut paikkakuntalainen ajo-oikeudeton, noin 40-vuotias mies puhalsi alkometriin 2,02 promillen lukemat.

Apukuljettajan paikalla istui auton omistaja, noin 50-vuotias kurikkalaismies. Poliisin suorittamassa alkoholin hengitysilman mittauksessa epäilty autonkuljettaja puhalsi 1,01 mg/ l. Poliisi otti autoa ajaneen miehen kiinni ja kuljetti poliisiasemalle.

Turvallisuustarkastuksessa kuljettajan hallusta löytyi teräase. Lisäksi selvisi, että henkilöautosta oli määräaikaiskatsastus tekemättä.

Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa törkeänä rattijuopumuksena, kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta, kulkuneuvon luovuttaminen juopuneelle ja kahtena ajoneuvorikkomuksena.

Lappajärvellä perjantai-illalla kello 22.30 aikaan poliisipartio pysäytti henkilöauton tarkastusta varten. Henkilöautoa kuljetti paikkakuntalainen noin 30-vuotias mies ja kyydissä oli kaksi päihtynyttä matkustajaa.

Poliisin suorittamassa puhalluskokeessa kuljettaja puhalsi 2,11 promillea. Poliisi otti kuljettajan kiinni ja kuljetti hänet tarkkuusalkometrikokeeseen Lapuan poliisiasemalle, jossa tulos oli 0,75 mg/ l.

Lapualta epäillyn matka jatkui Seinäjoen poliisivankilaan, jossa hänen ajokortti saatiin poliisin haltuun ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Perjantai-illalla Seinäjoella kello 23 aikaan poliisipartio pysäytti henkilöauton tarkastusta varten. Yksin matkassa ollut noin 30-vuotias laihialaismies puhalsi nollat, mutta hänen käytöksensä vuoksi poliisi suoritti huumepikatestin, joka oli positiivinen kannabikselle.

Poliisi otti miehen kiinni ja kuljetti Seinäjoen keskussairaalaan verikokeeseen ja kliiniseen kokeeseen. Sieltä matka jatkui Seinäjoen poliisivankilaan.

Poliisi löysi henkilöautosta huumausaineen käyttövälineitä ja -aineita. Lisäksi selvisi, että epäilty oli ajokiellossa.

Poliisi jatkaa asian tutkintaa rikosnimikkeillä rattijuopumus, huumausainerikos ja kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli