Remontissa olevan Seinäjoen kaupunginteatterin näytökset keräsivät tänä vuonna lähes 50 000 katsojaa

Tästä asti aikaa jatkaa Seinäjoen kaupunginteatterin ohjelmistossa huhtikuulle saakka. Pääroolin Olli Rahkonen nähdään tulevana kesänä myös Monty Pythonin Spamalot -musikaalissa Törnävän kesäteatterissa. Kuvassa taustalla Reeta Vestman (vas.), Jani Johansson, Liisu Aurasmaa, Pekka Hänninen ja Jenni Packalén. Kuva: Jukka Kontkanen
Jaa artikkeli

Seinäjoen kaupunginteatterin yleisöpohja laajeni tämän vuoden aikana. Syksyn suosikkeja olivat kevätkaudella jatkava Tästä asti aikaa -musikaali sekä Nimeni on Susanna -draama.

Päättyvänä vuonna teatterin omissa ja vierailuesityksissä kävi 48 000 katsojaa. Yhteensä kaikki teatterin esitykset ja tilaisuudet tavoittivat yli 62 000 vierasta. Esityksiä vuoden aikana oli kaikkiaan 300.

– Katsomotilaa on ollut käytössä rajatummin, mutta kyllä ollaan tyytyväisiä tähän vuoteen, Seinäjoen kaupunginteatterin taiteellinen johtaja Christian Lindroos sanoo.

Teatteritalon suuren näyttämön ja muun muassa ravintolan keittiötilojen tähänastinen remontti on hänen mukaansa sujunut hyvin. Yleisö on löytänyt Lindroosin mukaan myös evakkotilana toimivan Nuorisokeskuksen Vanha-näyttämön esitykset.

Seuraava teatterin remontointijakso on kesäkuukausien ajan.

Lindroos pitää näytösten täyttöprosentteja hyvinä. Paras täyttöprosentti oli Villi 50-luku -esityksellä, 91. Nimeni on Susanna -näytökset täyttyivät 82-prosenttisesti.

Syksyn suurtuotanto Tästä asti aikaa -musikaalin täyttöaste oli syyskaudella 76 prosenttia.

– Kokonaan uutta ja vastaus yleisön toiveisiin olivat musikaalin vip-illat, joiden liput myytiin ensimmäisenä. Seinäjoen kaupunginteatterin yleisöpohja on laajentunut, mikä olikin yksi tämän vuoden tavoitteista. Osaltaan siihen vaikutti myös kevätkauden Pöyrööt -komedia, joka täytti 191-paikkaisen Vanha-näyttämön katsomon 75-prosenttisesti ja Sarjahurmaajat tänä syksynä 70-prosenttisesti, Lindroos summaa.

Kevätkausi 2019 jatkuu tammikuussa Tästä asti aikaa näytelmän palatessa suurelle näyttämölle. Samalla alkavat musikaalin sing along -esitykset. Muusikko Pauli Hanhiniemi keikkailee myös kevätkaudella musikaaliesityksen jälkeen.

Nimeni on Susanna nähdään vielä neljästi tammikuun aikana.

Ensimmäinen uusi ensi-ilta on Ville Koskivaaran kirjoittama ja Ossi Koskelaisen ohjaama Epäkuolleet . Toinen ensi-ilta on Christian Lindroosin dramatisoima ja ohjaama lastennäytelmä Aladdin ja taikalamppu .

Kevätkaudella nähdään myös useita vierailuesityksiä, kuten Lisää saikkua, kiitos! -komedia, Marzi Nymanin yhteiskeikka Seinäjoen kaupunginorkesterin jousikvintetin kanssa, Solina-kuoron Puuhun ja takaisin -musikaali sekä Martti Suosalon , Iiro Rantalan ja Lotta Kuusiston Neljä pientä annosta .

Monty Pythonin Spamalot -musikaali saa suomenkielisen kantaesityksensä heinäkuussa Törnävän kesäteatterissa.

Tammikuussa teatteri julkistaa syyskauden 2019 kotimaisen ensi-illan.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

  Kommentoi

  Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

  Jaa artikkeli

  Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

  Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

  Tilaa uutiskirje