Risikon ensimmäinen puhemiesvierailu Japaniin – "Siellä arvostetaan pohjoismaista elämäntapaa"

Puhemies Paula Risikko tekee ensimmäisen virallisen vierailunsa Japaniin.
Jaa artikkeli

Eduskunnan puhemies Paula Risikko vierailee ensi viikolla Japanissa valtuuskuntansa kanssa. Hän on matkassa Japanin parlamentin ylähuoneen puhemiehen Chuichi Daten kutsusta.

Riskon valtuuskunta tapaa muun muassa Japanin parlamentin molempien kamarien puhemiehet, pääministeri Shinzo Aben, sosiaali-, terveys- ja työministeri Katsunobu Katon sekä Japanin parlamentin Suomi-ystävyysryhmän edustajia. Suomen ja Japanin parlamenttien välillä on ollut vilkasta vierailuvaihtoa molempiin suuntiin viime vuosien aikana.

Risikko kiittelee Suomen ja Japanin kahdenvälisiä suhteita erinomaisiksi, ja Suomen maakuvaa Japanissa poikkeuksellisen positiiviseksi.

– Japanissa arvostetaan pohjoismaista elämäntapaa, tunnetaan joulupukki ja Muumit. Suomen suurlähetystön Twitter-tilillä on Japanissa 135 000 seuraajaa, hän toteaa.

Matka Japaniin on Risikon ensimmäinen virallinen vierailu puhemiehenä. Kohde on mieluinen, sillä Risikko oli sosiaali- ja terveysministerinä aloittamassa neuvotteluja sosiaaliturvasopimuksesta Suomen ja Japanin välillä vuonna 2012. Kahdenväliset sosiaaliturvasopimukset helpottavat muun muassa työttömyysturvaan ja eläkkeisiin liittyvää byrokratiaa, kun ihmiset liittyvät maasta toiseen.

– Neuvottelut ovat loppusuoralla, ja sopimus pyritään saamaan voimaan vuonna 2019, kun Suomen ja Japanin diplomaattisuhteiden solmimisesta tulee kuluneeksi sata vuotta, Risikko iloitsee.

Risikon valtuuskuntaan kuuluvat kansanedustajat Ville Skinnari (sd.) sekä Päivi Räsänen (kd.).

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

  Kommentoi

  Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

  Jaa artikkeli

  Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

  Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

  Tilaa uutiskirje