Risikon ensimmäinen puhemiesvierailu Japaniin – "Siellä arvostetaan pohjoismaista elämäntapaa"

Puhemies Paula Risikko tekee ensimmäisen virallisen vierailunsa Japaniin.
  • Ilkka-Pohjalainen

Riskon valtuuskunta tapaa muun muassa Japanin parlamentin molempien kamarien puhemiehet, pääministeri Shinzo Aben, sosiaali-, terveys- ja työministeri Katsunobu Katon sekä Japanin parlamentin Suomi-ystävyysryhmän edustajia. Suomen ja Japanin parlamenttien välillä on ollut vilkasta vierailuvaihtoa molempiin suuntiin viime vuosien aikana.

Risikko kiittelee Suomen ja Japanin kahdenvälisiä suhteita erinomaisiksi, ja Suomen maakuvaa Japanissa poikkeuksellisen positiiviseksi.

– Japanissa arvostetaan pohjoismaista elämäntapaa, tunnetaan joulupukki ja Muumit. Suomen suurlähetystön Twitter-tilillä on Japanissa 135 000 seuraajaa, hän toteaa.

Matka Japaniin on Risikon ensimmäinen virallinen vierailu puhemiehenä. Kohde on mieluinen, sillä Risikko oli sosiaali- ja terveysministerinä aloittamassa neuvotteluja sosiaaliturvasopimuksesta Suomen ja Japanin välillä vuonna 2012. Kahdenväliset sosiaaliturvasopimukset helpottavat muun muassa työttömyysturvaan ja eläkkeisiin liittyvää byrokratiaa, kun ihmiset liittyvät maasta toiseen.

– Neuvottelut ovat loppusuoralla, ja sopimus pyritään saamaan voimaan vuonna 2019, kun Suomen ja Japanin diplomaattisuhteiden solmimisesta tulee kuluneeksi sata vuotta, Risikko iloitsee.

Risikon valtuuskuntaan kuuluvat kansanedustajat Ville Skinnari (sd.) sekä Päivi Räsänen (kd.).

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli