Sdp kauhistelee valtion velanottoa – Lindtman: budjetin suurin yllätys

  • Ilkka-Pohjalainen
Jaa artikkeli

Lindtman muistuttaa, että kun hallitus on leikannut koulutuksesta, työttömiltä ja lapsiperheiltä, niin säästöjä on perusteltu velkaantumisen loppumisella. Sdp pui budjettiesitystä eduskuntaryhmän kesäkokouksessa tänään Raumalla.

Lindtman huomauttaa, että hallitus on leikannut siksi, että se on voinut jakaa varoja omille eturyhmilleen.

– Kipeillä leikkauksilla rahoitetaan suuret hyväosaisten veronkevennykset, miljoonaperintöjen verohelpotukset, autoveron alennukset ja uudet käsittämättömät verovähennykset, kuten metsävähennykset.

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne muistutti, että hallitus ei tule onnistumaan velkaantumisen taittamisessa tavoiteaikataulussa. Hallitusohjelmaa pitäisi Rinteen mukaan tältä osin päivittää.

Rinne muistutti, että budjettiesityksessä loistavat poissaolollaan talouskasvua vahvistavat, työttömyyttä vähentävät ja työllisyyttä parantavat toimet.

Lindtman tarjosi hallitukselle neuvoa. Jos perintöverotuksen uudistusta ei tehdä, niin päivähoitomaksujen korotus voidaan perua.

– Lapsiperheet kiittävät ja miljonäärit ymmärtävät, Lindtman arvioi.

Rinne tarjosi leikkausten ja maksujen korotusten vaihtoehdoksi finanssisektorin verojen korotusta. Verotusta pitäisi Sdp:n mielestä kohdistaa erityisesti kapitalisaatiosopimuksiin.

Kiitosta Orpon budjetti sai sosiaalidemokraateilta eläkeläisten verotuksen alentamisesta samalla, kun palkansaajien verotusta alennetaan kiky-sopimuksen perusteella.

Hallitusta Sdp varoitti erityisesti palkanleikkauksista. Rinne arvioi, että palkaleikkauksista on tullut hallituksen pakkomielle.

– Sdp seisoo tässä asiassa palkansaajien rinnalla ja on valmis täydellä voimalla vastustamaan tällaisia esityksiä.

Sdp:n eduskuntaryhmän kesäkokous jatkuu huomenna Turussa.

KIRSI TURKKI / LÄNNEN MEDIA

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje