Se on siinä: Kultaa tuli! – Jääkiekkomestaruutta juhlittiin Vaasan ja Seinäjoen toreilla

Suuri joukko ihmisiä oli sunnuntaina Vaasan torilla juhlimassa kiekkomestaruutta. Kuva: Sini Eriksson
  • Ilkka-Pohjalainen

Torille tultiin kävellen, pyöräillen ja autolla. Tori täyttyi tanssivista ja laulavista juhlijoista. Jopa raketteja ammuttiin.

Jaakko Knuutti herätti mukaan myös nukkuvan vaimonsa. Vaikka uni keskeytyi, vaimo lähti voittoa juhlimaan ihan mielellään.

– Tämä on mahtava juttu, he molemmat kommentoivat Suomen kultamitalia.

Suomi kaatoi sunnuntaina Kanadan maalein 3–1. Kultajoukkueen yksi pelaajista on Vaasan Sportin Joel Kiviranta, joten juhlaan on kaupungissa nyt aihetta. Vaasan torilla kameran kanssa kävi fiilistelemässä kuvaajamme Paula Kaskimaa.

Poliisin mukaan iloinen juhlinta ei aiheuttanut tavallisesta sunnuntaista poikkeavia järjestyshäiriöitä, korkeintaan ylimääräistä ääntä.

Suomen lippu lämmittämään Jussi-patsasta Seinäjoella

Myös Seinäjoella tori täyttyi juhlivasta kansasta.

Töistä puoli yhden aikaan yöllä lähtenyt ohikulkija kertoi toimitukselle, että niin sanottu vanha tori oli täynnä kultamitalia juhlivia nuoria. Toria kiersi myös autoletka ja tunnelma oli kuin festareilla.

Mestaruuden kunniaksi Yrittäjä-Jussi -patsas oli saanut harteilleen siniristilipun, ja sosiaalinen media täyttyi mestaruutta juhlistavien suomalaisten iloisista videoista ja kuvista.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli