Sport alkaa olla ulkona playoffeista

  • Ilkka-Pohjalainen

Kun Tampereen Ilves samaan aikaan voitti kotonaan Turun Palloseuran, Sport jäi entistä kauemmaksi tavoitteenaan olevasta pudotuspelipaikasta. Kymmenentenä eli viimeisen playoff-joukkueen paikalla oleva Ilves on jo seitsemän sarjapistettä edellä, kun runkosarjaa on pelaamatta enää neljän ottelun verran.

Pahimmassa tapauksessa kuparisaarelaisten kauden päättyminen runkosarjaan saattaa varmistua jo tulevana lauantaina, mikäli Sport jää ilman sarjapisteitä myös Jyväskylässä ja Ilves voittaa Raumalla Lukon varsinaisella peliajalla.

Sportille torstai oli jälleen yksi ottelu, jossa joukkue ei saanut aikaan ainoatakaan maalia. Nollapeli oli kotkapaidoille kolmas peräkkäinen ja viides kuuden ottelun sisään.

Sen sijaan HPK onnistui maalinteossa jo illan alussa, kun Lassi Kokkalan kiinnipitämisjäähy poiki ottelun avausosuman. HPK:n Oula Palve ja Janne Lahti rakensivat Juho Keräselle laukaisupaikan, josta hän ampui tarkasti yläriman alle.

Toista erää ehdittiin pelata vain 41 sekuntia, kun HPK oli 2–0-johdossa. Lahti ajoi sisään vasemmalta laidalta ja nosti kiekon rystylaukauksella ylänurkkaan.

Pelin toisen puoliskon alkaessa Sport sai oivan tilaisuuden kavennukseen, kun HPK:n Niklas Hagman sai viisiminuuttisen ja ulosajon potkaisemisen takia. Vaasalaiset eivät kuitenkaan saaneet pitkän ylivoimansa aikana maalia aikaiseksi.

Kamppailu alkoi olla ratkennut ajssa 43.42, jolloin kotijoukkue meni kolmen maalin johtoon. Entisen Sport-puolustajan Oskari Mannisen rannelaukaus meni ruuhkan läpi ja Sport-maalivahti Veini Vehviläisen ohi.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli