Sportilla tuplapelit Kouvolassa – "Kokonaisuus ei kuitenkaan ole niin paska"

Sport suuntaa bussinsa nokan kohti Kouvolaa, jossa joukkue pelaa sekä tänään perjantaina että huomenna lauantaina KooKoota vastaan. Kuva: Jarno Pellinen
  • Ilkka-Pohjalainen

Sport suuntaa bussinsa nokan kohti Kouvolaa, jossa joukkue pelaa sekä tänään perjantaina että huomenna lauantaina Mestis-aikojen kiistakumppania KooKoota vastaan.

Vaikka pihalla olisikin piristävän valoisaa, näyttää Sportin peli edelleen kohtalaisen synkältä tai ei pelaaminen yleisesti varsinaisen surkeaa ole, vaan se on ollut ajoittain aivan hyvää. Sport on jopa hallinnut selkeästi muutamaa edellisestä kuudesta ottelustaan, jotka se kuitenkin on lopulta hävinnyt.

Lokakuun ainoan voittonsa Sport otti HIFK:sta Kuparisaaressa heti kuukauden ensimmäisessä ottelussa. Sittemmin ruuti on ollut märkää.

Laukaisuhallinnasta huolimatta Sport on hävinnyt otteluita tehottomaan viimeistelyyn.

– Ei meillä pelissä niin paljoa ongelmia ole. Pitää totta kai vielä parantaa ja hioa pieniä juttuja. Kokonaisuus ei kuitenkaan ole niin paska. Olisimme voineet voittaa muutamankin näistä kuudesta pelistä, joten ei tässä kannata panikoida, nuori Sport-puolustaja Robin Salo pohti edellisen ottelun jälkeen viime lauantaina.

Sport on nyt saanut hetken aikaa hengittää rauhassa, sillä edellisestä pelistä on kohta viikko.

Liigan ottelutahti on tiivis. Ainakin Salon pakkipari Ari Gröndahl tykkää ajatuksesta, että sai hetken ottaa happea.

– Hyvä, että saadaan pieni huili ja saadaan hiukan funtsia sitä, mikä viimeistelyssä mättää. Meitä ajatellen tuplapelit Kouvolassa on hieno asia. Aikaisemmin olemme menneet sinne yhden pelin takia, joka on sen takia aika pitkä matka. Onhan se järkevää kaikin puolin, että hoidamme kummatkin samalla pois alta, Gröndahl sanoi.

Puolustajapari on nyt pelannut muutamia otteluita yhdessä, mutta ruusuisesti taival ei ole heilläkään alkukauden aikana koko aikaa ollut.

Salo joutui seuraamaan kuukauden taitteessa muutaman ottelun katsomon puolelta. Nuorukainen kuitenkin uskoo sen auttaneen.

– Mieluummin sitä olisi kentällä auttamassa joukkuetta. Herätti se tavallaan siihen, että ei tämä tosiaan helppoa ole. Paikasta pitää kamppailla, vaikka viime vuonna olikin jo kokoonpanossa. Ei peliaika tule noin vain, vaan se pitää ansaita. Pitää painaa enemmän hommia ja ottaa paikkaa, Salo pyöritteli.

Gröndahl on suorittanut alkukaudesta puolestaan kohtalaisen perusvarmasti. Miehen voi lukea jo jokavuotiseksi kasvoksi kotkapaidoissa, sillä kuluva kausi on jo seitsemäs peräkkäinen.

Gröndahl on painanut viisi uunia alkukauden aikana ja antanut yhden maalisyötön. Olihan hänellä taas tovin alkukaudesta päässään myös kultainen kypärä, joka on muodostunut miehen jokasyksyiseksi perinteeksi.

– Ihan hyvin on mennyt. Olen kohtalaisen tyytyväinen omaan puolustustyöskentelyyn. Aika vähän on maalipaikkoja ollut vastustajalla. Hyökkäyssuuntaan haluaisin enemmän vaikutusta itseltäni. Tuossa oli välillä pitkä rupeama, että hyvä jos sai yhden laukauksen pelissä. Kyllä sekin sieltä kuitenkin hiljalleen löytyy, kun päästään hyökkäämään Robinin kanssa enemmän, Gröndahl pohti.

Tänään peräpäässä nähtäneen suurimmat kokoonpanomuutokset, kun puolustajakonkari Markus Kankaanperä palaa kokoonpanoon.

Kankaanperä oli pitkään pelikiellossa päähän kohdistuneesta taklauksesta. Kankaanperän paluu voi sekoittaa myös Gröndahl-Salo-puolustajaparin.

Nuori puolustaja Tony Sund lähetettiin sen sijaan lainalle Savonlinnan Pallokerhon riveihin neljäksi otteluksi.

Sund on pelannut varsin mainion alkukauden, joten siirron taustalla voi olla ainoastaan se, että Sund saisi Savonlinnassa ison roolin ja paljon erikoistilanneaikaa.

– Sund on pelannut Liigassa hyvin, mutta koimme, että visiitti Mestiksessä tässä vaiheessa kautta tekee hänen kehitysprosessille hyvää, Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä kertoi seuran tiedotteessa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli