Suomeen lentänyt brittituristi Gatwickin kaaoksesta: Pidättelimme lasten kanssa hengitystä niin kauan, kunnes oli varmaa, että kone nousee ilmaan

Bloomfieldin perheen lapset Imogen, Jessica, Etienne ja Elijah odottivat jo joulupukin tapaamista Rovaniemellä sen jälkeen, kun he pääsivät suljettuna olleelta Lontoon Gatwickin lentokentältä. Alison ja Ralph Bloomfield kertoivat, että jännitystä riitti lähtöhetkeen saakka lähdön epävarmuuden vuoksi. KUVA: PEKKA AHO
  • Ilkka-Pohjalainen

Bloomfieldin perhe oli ensimmäisten matkustajien joukossa, jotka pääsivät ilmaan drone-lennokkien vuoksi puolitoista vuorokautta suljettuna olleelta Gatwickin lentokentältä Englannista. Norwegianin reittilento Rovaniemelle oli ensimmäinen ilmaan noussut kone.

Gatwickin liikenteen ennakoitiin palautuvan perjantain aikana normaaliksi, mutta lentokentän verkkosivuilla kehotettiin matkustajia kuitenkin tarkastamaan lentojen lähtöajat.

Bloomfieldit olivat yöpyneet lähellä lentokenttää hotellissa. He asuvat Cambridgessa noin kahden tunnin matkan päässä Gatwickin kentältä.

– Emme tienneet vielä hotellista lähtiessämme, lähteekö kone vai ei. Lentoyhtiö ilmoitti vielä silloin verkkosivuillaan, että ei lähde. Onneksi se kuitenkin lähti, kertoo Ralph Bloomfield .

Bloomfieldin perheen neljä lasta, 15-vuotias Imogen, 12-vuotias Jessica, 9-vuotias Etienne ja 6-vuotias Elijah jännittivät jo joulupukin tapaamista Joulupukin pajakylässä Rovaniemellä. Takaisin Cambrdgeen on tarkoitus palata jouluaattona.

– Me olimme onnekkaita, sanoo Alison Bloomfield .

Brittien yleisradioyhtiö BBC arvioi, että puolitoista vuorokautta kestänyt Gatwickin lentoliikenteen seisahdus sotki noin 110 000 lähtevän ja saapuvan matkustajan suunnitelmat. Lentoja jouduttiin perumaan ja ohjaamaan muualle kaikkiaan 760.

Pohjoisen Suomen aluejohtaja Veli-Pekka Pitkänen Finaviasta kertoo, että ainakin kahden British Airwaysin lennon on määrä tuoda tänään perille matkustajia, joiden piti päästä Britannian Gatwickista Pohjois-Suomeen jo aiemmin.

Pitkänen arvioi, että yhteensä Gatwickista peruttiin puolenkymmentä lentoa Pohjois-Suomen kentille.

Pitkäsen mukaan Gatwickista on määrä tulla kuusi lentoa tänään Pohjois-Suomen kentille: Rovaniemelle, Ivaloon, Kittilään ja Enontekiölle.

– Varmasti tiedämme lennon tulemisesta, kun saamme lähtösähkeen suurin piirtein siinä vaiheessa, kun kone irtoaa maasta, Pitkänen kertoo.

Gatwick on Britannian toiseksi vilkkain lentokenttä. Pelkästään tulevina pyhinä arviolta 2,9 miljoonaa ihmistä matkustaa kentän kautta.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli