Suurin osa peruskoulun päättäneistä saaneet opiskelupaikan – paikkoja on kuitenkin vielä jäljellä

  • Ilkka-Pohjalainen

Peruskoulun tänä keväänä päättäneistä nuorista 99,5 prosenttia haki kevään ja kesän aikana opiskelemaan ammatilliseen koulutukseen, lukioon, erityisoppilaitokseen tai valmentavaan tai valmistavaan koulutukseen. Tänä vuonna myös erityisopetuksena järjestettävään ammatilliseen koulutukseen hakeuduttiin yhteisessä haussa Opintopolun kautta.

Osa hauissa ilman opiskelupaikkaa jääneistä ja kokonaan hakematta jättäneistä on hakeutunut opiskelemaan yhteishaun ulkopuolisiin koulutuksiin, kuten kansanopistojen vapaan sivistystyön linjoille.

Haku perusopetuksen jälkeiseen valmistavaan koulutukseen järjestettiin 19.5.–21.7. Haussa kymppiluokille, ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaan koulutukseen sekä maahanmuuttajille ja vieraskielisille tarkoitettuun lukiokoulutukseen valmistavaan koulutukseen oli tarjolla yli 6 000 aloituspaikkaa.

Hakijoiden määrä kasvoi viime vuoden noin 4 500 hakijasta tämän vuoden noin 5 900 hakijaan. Hakijoista 4 022 sai haun päätyttyä paikan. Haussa ilman paikkaa jääneistä osa on saanut paikan jo kevään hakujen tai kesällä järjestettyjen lisähakujen kautta.

Oppilaitokset julkistavat valmistavan koulutuksen opiskelijavalintojen tulokset 7.8. alkaen. Koulutukseen valittujen tulee ottaa opiskelupaikka vastaan mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 21. elokuuta. Mikäli osa hakijoista jättää paikan vastaanottamatta, hakijat, jotka ovat varasijoilla, voivat tulla vielä hyväksytyiksi vapautuville opiskelupaikoille.

Sadoissa koulutuksissa on vielä jäljellä vapaita aloituspaikkoja. Vapaita aloituspaikkoja on tarjolla niin ammatillisiin koulutuksiin, lukioihin kuin valmistaviinkin koulutuksiin. Vapaita paikkoja voi selailla ja hakemuksen täyttää osoitteessa Opintopolku.fi .

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli