Tämän venäläismiehen piti olla maailman ensimmäinen päänsiirtopotilas – muutti mieltään, kun rakastui ja sai lapsen

Yhdysvalloissa tietokonealaa opiskeleva Valeri Spiridonov on kertonut menneensä kaikessa hiljaisuudessa naimisiin vuosi sitten ja sai vaimonsa kanssa hiljattain pojan. KUVA: Ken McKay/ITV/REX
  • Ilkka-Pohjalainen

Hän oli ilmoittautunut vapaaehtoiseksi maailman ensimmäiseen päänsiirtoon. 33-vuotias Spiridonov sairastaa parantumatonta selkäydinperäistä lihassurkastumaa, joka johtaa kuolemaan.

Italialainen neurokirurgi Sergio Canavero olisi irrottanut leikkauksessa Spiridonovin pään ja kiinnittänyt sen aivokuolleen, mutta muuten terveen luovuttajan vartaloon.

New York Post kertoo, että Kaliforniassa tietokonealaa opiskeleva Spiridonov on paljastanut rakastuneensa kemian maisteri Anastasia Panfilovaan . Pariskunta meni naimisiin vuosi sitten Moskovassa ja kuusi viikkoa sitten sai terveen pojan.

Spiridonov on päättänyt perua päänsiirron. Leikkauksessa on liian suuret riskit.

–Olin valmis uhraamaan itseni tieteen nimissä, jos leikkaus olisi mennyt pieleen. Minulla ei ollut mitään menetettävää. Nyt minulla on perhe. Olen iloinen, jos päänsiirto tehdään onnistuneesti, mutta jollekin toiselle kuin minulle.

Iltalehden mukaan neurokirurgi Sergio Canavero väittää tehneensä onnistuneita päänsiirtoja useille rotille ja yhdelle apinalle. Leikkaukset on tehty Kiinassa, jossa lääketieteen eettiset säädökset ovat löyhempiä kuin länsimaissa.

Canavero aikoo jatkaa päänsiirtomenetelmänsä kehittämistä kiinalaisella klinikalla.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli