Tarmo Peltokoski on ehdolla Tempo-palkinnon saajaksi – Nyt voit äänestää nuorta vaasalaispianistia

Tarmo Peltokoski on ehdolla nuorten muusikkojen arvostetun Tempo-palkinnon saajaksi. ARKISTOKUVA: JOHAN HAGSTRÖM
Jaa artikkeli

Vaasalainen 18-vuotias Tarmo Peltokoski on ehdolla nuorille klassisen musiikin taitajille suunnatun Tempo-palkinnon saajaksi.

Palkinnot jaetaan Helsingissä Musiikkitalossa 2.3.2019.

Palkintokategorioita on yhteensä kuusi. Asiantuntijaraadin lisäksi myös yleisöllä on mahdollisuus vaikuttaa voittajien valintaan äänestämällä suosikkejaan. Pääset äänestyslomakkeeeen tästä .

Tarmo Peltokoski opiskelee pianonsoittoa Helsingin konservatoriossa opettajanaan Antti Hotti . Hän on esiintynyt muun muassa Radion sinfoniaorkesterin, Tampere Filharmonian, Oulu Sinfonian, Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin sekä Vaasan ja Kuopion kaupunginorkestereiden solistina. Peltokoski on palkittu myös Tampereen pianokilpailussa 2017 ja Leevi Madetoja –kilpailussa 2018.

Kansainvälisessä Maj Lind -pianokilpailussa 2017 hän oli nuorin osallistuja. Pro Musica -säätiö valitsi Peltokosken vuoden nuoreksi muusikoksi 2018. Vuodesta 2014 Tarmo on opiskellut orkesterinjohtoa Jorma Panulan johdolla sekä suorittanut syksystä 2018 professori Atso Almilan johdolla orkesterinjohdon opintoja Sibelius-Akatemiassa.

Helsingin konservatorion rehtori Rea Warme-Korpinen luonnehtii Tempo-palkinnon sivulla Peltokoskea näin:

– Kansainvälisestikin katsottuna poikkeuksellinen nuori lahjakkuus. Hän on monipuolinen taituri: pianisti, kapellimestari ja säveltäjä.

Tempo-palkintojen tarkoitus on tukea ja kannustaa nuorten muusikoiden valiojoukkoa, antaa tunnustusta tehdystä työstä ja auttaa heitä uransa alkuvaiheissa. Palkinnoilla halutaan myös nostaa uusia ääniä ja keskustelun aiheita mukaan ajankohtaiseen kulttuurikeskusteluun taiteen asemasta yhteiskunnassa.

Palkintojen saajat valitsee asiantuntijaraati, jonka jäsenet ovat kapellimestari Dalia Stasevska, sopraano Marjukka Tepponen, huilisti Sami Junnonen, kuoronjohtaja Pasi Hyökki sekä Radio Classicin toimitusjohtaja Taavi Niinimaa.

Kaikki palkintoehdokkaat:

Orkesteri/yhtye: Helsingin lapsijouset, Pyynikki Sinfonia, Seele-kvartetti, Sibelius-opiston harmonikkaorkesteri.

Kuoro: Lapsikuoro CandoMini, Mieskuoro Euga, Vox Aurea.

Säveltäjä: Sampo Kasurinen, Maxim Larionov, Eetu Ranta-Aho.

Laulaja: Jenni Hietala, Marika Hölttä, Allan Raffaele.

Kapellimestari/kuoronjohtaja: Elisa Huovinen, Sabrina Ljungberg, Visa Yrjölä.

Instrumentalisti: Hanna Hujanen (klarinetti), Hilda Kunnola (harppu), Tarmo Peltokoski (piano), Fanni Piri (viulu), Fanny Söderström (piano).

Nadia Paavola

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

  Kommentoi

  Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

  Jaa artikkeli

  Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

  Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

  Tilaa uutiskirje