Pohjalaisen arkisto

Teknologiateollisuuden uusi pomo penää parempaa koulutusta ja työperäistä maahanmuuttoa osaajapulaan

– Nykyisestä työstäni katsottuna tutkimus- kehitys- ja innovaatioiden rahoituksen taso huolestuttaa. Lisäksi yritysten verotuksen olisi oltava ennustettavaa ja investointeja tukevaa, Jaakko Hirvola sanoo. KUVA: EY
  • Ilkka-Pohjalainen
Jaa artikkeli

–Vientivetoisessa maassa on pidettävä vientialojen kilpailukyvystä huolta. Tarvitsemme osaajapulaan muutoksia koulutusjärjestelmään ja esimerkiksi muuntokoulutukseen. Tekniikan edistyminen muuttaa työtä. Tarvitsemme myös työperäistä maahanmuuttoa, Hirvola pohtii Lännen Medialle.

Kilpailukyvystä huolehtiminen tarkoittaa Hirvolan mielestä myös innovaatioiden ja investointien turvaamista.

–Nykyisestä työstäni katsottuna tutkimus- kehitys- ja innovaatioiden rahoituksen taso huolestuttaa. Lisäksi yritysten verotuksen olisi oltava ennustettavaa ja investointeja tukevaa, hän sanoo.

Koulutukseltaan Hirvola on diplomi-insinööri. Hän siirtyy Teknologiateollisuuteen tilintarkastus- ja konsulttiyhtiö EY:n toimitusjohtajan paikalta, johon hänet valittiin vuonna 2014. Sitä ennen hän on työskennellyt liikkeenjohdon konsulttina ja johtotehtävissä EY:ssä, Capgeminillä ja Affectolla.

Työnantajajärjestö Teknologiateollisuus ry:llä on noin 1600 jäsenyritystä. Ne edustavat elektroniikka- ja sähköteollisuutta, kone- ja metallituoteteollisuutta, metallien jalostusta, tietotekniikkaa sekä suunnittelu- ja konsultointialaa.

Paikallisen sopimisen kannattaja

Hirvola on ainakin tässä vaiheessa varovainen tekemään työmarkkinalinjauksia. Sen hän myöntää, että hän on monen muun työnantajatahon kanssa samaa mieltä paikallisen sopimisen hyödyllisyydestä.

–Nykyperspektiivistä nähtynä paikallinen joustavuus hyödyttää sekä työntekijöitä että työnantajia. Työn luonne muuttuu nykyisin nopeasti.

Hirvola sanoo odottavansa uuden työn alkua innostuneena.

–Yritysten haasteet ovat entuudestaan tuttuja. Tämä on luonteva jatkumo. Yrityksissä tarvitaan uudistumista. Väestö ikääntyy ja kaupungistuminen jatkuu. Teknologiateollisuuden toimintaympäristö on toki erilainen nykyiseen työhöni verrattuna, hän miettii.

Teknologiateollisuuden hallituksen puheenjohtajan Risto Siilasmaan mukaan Hirvola tietää juuri sen, mitä maailman muutos yrityksiltä vaatii.

–Digitalisaation asiantuntijana hän tietää, miten nopeaa Suomen ja maailman muutos tällä hetkellä ja varsinkin tästä eteenpäin on. Jaakon vetovastuulla jatkamme työtä alan uudistumisen puolesta, Suomen pitkäaikaista etua ajatellen, Siilasmaa toteaa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli