Timonen: "Palkkaukseni jäi sopimatta, kun tulin tänne" – Osa oikeusministeriön virastopäälliköistä saa kovempaa palkkaa kuin ylin virkamies

Oikeusministeriö aikoi tänään esittää kansliapäällikkönsä Pekka Timosen palkkaan korotusta raha-asianvaliokunnassa, mutta ministeriö vetikin esityksensä yhtäkkiä pois. KUVA: MEERI UTTI/KL
  • Ilkka-Pohjalainen

–Palkkaukseni täällä [oikeusministeriössä] on sopimatta. Se jäi auki silloin, kun tulin tänne, ja nyt sitä koskeva esitys on ollut poliittisessa käsittelyssä.

Timonen aloitti tehtävässään viime kesäkuussa.

–Esitin silloin perustellun palkkatoivomuksen, ja se on vielä käsittelyssä. Minulle maksetaan edeltäjäni palkkauksen mukaista palkkaa, kunnes tämä asia on ratkaistu.

Ilta-Sanomat uutisoi keskiviikkona, että hallituksessa on syntynyt kova riita oikeusministeriön kansliapäällikölle ajettavasta kymmenen prosentin palkankorotuksesta.

Oikeusministeriön oli tarkoitus esittää kansliapäällikön palkkaukseen muutosta raha-asiainvaliokunnassa keskiviikkona, mutta ministeriö veti esityksensä yhtäkkiä pois. Ilta-Sanomien mukaan taustalla oli se, että valtiovarainministeriö ei puoltanut Timoselle kaavailtua palkankorotusta.

Timonen itse on haluton kommentoimaan koko asiaa, koska hän on siinä asianosainen.

Osalle oikeusministeriön virastopäälliköistä maksetaan enemmän kuin Timoselle

Oikeusministeriö totesi esityksessään, että kansliapäällikön tehtävästä maksettava palkka on nostettava valtiovarainministeriön, valtioneuvoston kanslian sekä työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäälliköiden palkan kanssa samalle tasolle.

Ministeriön mukaan osalle oikeushallinnon alan virastopäälliköistä maksetaan tällä hetkellä suurempaa palkkaa kuin ylimpänä virkamiehenä toimivalle kansliapäällikölle.

Ilta-Sanomien mukaan Timosen palkka on nyt noin 11 500 euroa kuukaudessa, ja siihen ajettiin oikeusministeri Antti Häkkäsen (kok.) johdolla kymmenen prosentin palkankorotusta.

Yleinen valtion palkankorotuslinja on tällä hetkellä 1,6 prosenttia.

Häkkänen kertoi keskiviikkona Twitterissä, että oikeusministeriö ei ole viemässä kansliapäällikön palkan tarkistusta eteenpäin. Häkkäsen mukaan kansliapäälliköiden palkat ovat eriytyneet toisistaan, joten kaikkien vastuut ja tehtävistä maksettavat palkat on syytä katsoa kokonaisuutena valtiovarainministeriön johdolla.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli