Tulvat kääntyivät laskuun Pohjanmaan joissa

  • Ilkka-Pohjalainen
Jaa artikkeli

Etenkin Laihianjoella ja Maalahdenjoella virtamaa on edelleen hyvin suuri ja vedenpinnat tulvalukemissa. Laihianjoki tulvii laajasti muun muassa Mustasaaressa Karkkimalan alueella.

Närpiönjoen virtaama on laskenut tiistai-aamun 170 kuutiometristä sekunnissa alle 40 kuutioon. Vettä on kuitenkin alavilla alueilla ja maa on hyvin märkää. Kivi- ja Levalammen tekoaltaan juoksutusta on pyritty edelleen rajoittamaan ja altaan pinta onkin selvästi normaalia korkeammalla. Myös Teuvanjoella ja Lapväärtinjoella virtaamat ovat laskeneet selvästi.

Kyrönjoella Nikkolassa vedenpinta on laskenut lähes kaksi metriä tulvahuipusta. Korkeimmillaan pinta kävi metrin päässä tulvaluukkujen avaamiskorkeudesta. Lapuanjoella tulvatilanne oli selvästi Kyrönjokea rauhallisempi. Lapuanjoen Liinamaassa tulvaraja ylittyi noin puolella metrillä. Torstaina pinta oli laskenut tulvahuipusta vajaalla metrillä.

Lappajärven pinta on noin 20 senttimetriä ajankohdan keskiarvoa korkeammalla. Juoksutusta oli lisätty ja se nousee perjantaista alkaen kyseisen juoksutusvyöhykkeen maksimiin.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje