Vaasan yliopiston professori Merja Koskela valittiin Suomen Tiedeakatemiaan

Professori Merja Koskela. KUVA: VAASAN YLIOPISTO
  • Ilkka-Pohjalainen

Tiedeakatemian jäseniksi kutsutaan ansioituneita ja yleisesti arvostettuja tieteenharjoittajia, jotka edustavan tieteen kärkeä. Tiedeakatemian kotimaisia jäseniä on noin 700 ja ulkomaisia noin 200.

– On hienoa tulla kutsutuksi Tiedeakatemian jäseneksi. Kutsu on merkki siitä, että tutkijan työtä arvostetaan. Näitä tilanteita ei kovin usein osu kohdalle. Jäsenyys antaa mahdollisuuden osallistua entistä tiiviimmin tieteen tekemistä ja tutkijoita koskevaan valtakunnalliseen ja kansainväliseen keskusteluun, professori Koskela sanoo.

Suomalainen Tiedeakatemia on perustettu vuonna 1908. Kyseessä on yleistieteellinen seura, jonka tehtävänä on edistää tieteellistä tutkimusta ja toimia korkeatasoista tiedettä edustavien tutkijoiden yhdyssiteenä.

Merja Koskelan mukaan Suomalaisella Tiedeakatemialla voi nähdä olevan yhä tärkeämmän roolin juuri tässä ajassa, kun tutkimuksen ja tieteellisen tiedon arvostus tuntuu olevan laskussa.

– Nyt tarvitaan tieteen puolestapuhujia korostamaan perustutkimuksen ja tutkijoiden yhteisistä intresseistä lähtevän tutkimuksen tarpeellisuutta ja pitkäaikaista vaikuttavuutta. Tätä tehtävää täyttää osaltaan Tiedeakatemia, joka myös ajaa nuorten tutkijoiden asemaa ja näkyvyyttä.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli