VAMK sai uuden lahjoituksen – 20 000 euroa opetuksen kehittämiseen

Wapicen talousjohtaja Leena Kari ja toimitusjohtaja Pasi Tuominen luovuttivat lahjoituksen VAMKin rehtori Tauno Kekäleelle ja johtaja Jorma Tuomiselle. Kuva: Anssi Turunen
  • Ilkka-Pohjalainen

Lahjoituksen luovuttivat keskiviikkona yhtiön toimitusjohtaja Pasi Tuominen ja talousjohtaja Leena Kari .

– Ammattikorkeakoulu on seudulle erittäin tärkeä, erityisesti liittyen Vaasan alueen merkitykseen yhtenä tutkimuksen ja viennin keskuksista. Vaasa on erityisesti korkean teknologian vientikeskittymä. Tutkimus luo innovaatioita ja aikaansaa vientituloja. Tutkimus tarvitsee osaavia Insinöörejä ja Insinöörikoulutusta, Tuominen painottaa.

Wapice näkee paikallisessa ammattikorkeakoulussa paljon etuja. Maailman muutostahti on kova ja se vaatii yritysten ja koulutuksen läheistä yhteistyötä.

– Digitaalisuus etenee ja teollisuuden muutokseen vastaaminen edellyttää voimakasta alueellista koulutusta. Lähialueella oleva koulu mahdollistaa yhteistyön ja yritysten kasvun. Tämä kääntyy sekä seudun, että koko Suomen eduksi.

VAMKin varainhankinta käynnistyi vuoden 2018 alussa ja kestää vuoden loppuun asti. Lahjoitetuilla varoilla tuetaan VAMKin toimintaa ja tavoitteita. VAMK voi hankkia lahjoituksia yksityisiltä henkilöiltä sekä yrityksiltä ja yhteisöiltä. Valtio on lisäksi luvannut tukea toimintaa vastinrahalla, joka suhteutetaan kerättyyn yksityiseen pääomaan. Ammattikorkeakoulujen pääomittamiseen on varattu 24 miljoonaa euroa vuosille 2017–2018.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli