Vappubrunssi rullaa pöytään paistia ja silliä

Piparjuurikreemi tuo kylmänä tarjoiltavaan pippuriseen paahtopaistiin sinappisen kirpeää makua.
  • Ilkka-Pohjalainen

Ohjeet ovat kuudelle hengelle.

Paahtopaistirullat

1 kg naudan paahtopaistia

2 tl mustapippuria

1 ½ tl suolaa

½ dl ranskankermaa

200 g tuorejuustoa

2 cm pala piparjuurta

ruohosipulia

Paista lihasta pannulla pinnat kiinni ja hiero sen pintaan suola ja pippuri.

Lämmitä uuni 125-asteiseksi. Laita lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan ja anna paistua, kunnes mittari näyttää 60 astetta.

Siirrä paistunut liha foliokääreeseen ja anna jäähtyä.

Sekoita kulhossa ranskankerma ja tuorejuusto. Raasta joukkoon piparjuuri.

Leikkaa paisti lihasyiden vastaisesti ohuiksi siivuiksi. Täytä siivut lusikallisella piparjuurikastiketta ja kietaise rullalle. Käytä ruohosipulinvarsia rullien sitomiseen.

Juustokuppikakut

2 ½ dl kuohukermaa

2 rkl maizenaa

1 rkl maitoa

2 munaa

90 g pala parmesaania

1 tl suolaa

1 tl mustapippuria

Lämmitä kerma kattilassa. Sekoita maizena maitotilkkaan ja lisää kerman joukkoon. Sekoita hyvin.

Riko munat joukkoon, raasta parmesaani ja lisää raaste seokseen.

Täytä muffinsivuoat seoksella ja nosta 150-asteisen uunin keskiosaan noin 20 minuutiksi.

Sillisalaattia endiivillä

2 kananmunaa

150 g matjessilliä

1 punasipuli

puntti ruohosipulia

½ tl mustapippuria

1 dl kuohukermaa

3 endiiviä

1 chili

½ dl puolukoita

Keitä munat koviksi. Hienonna ne, silli ja sipulit ja yhdistä kulhossa. Rouhi joukkoon pippuri.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon.

Leikkaa endiiveistä kanta pois ja aseta kokonaiset endiivinlehdet tarjoiluvadille. Lusikoi niiden sisälle sillisalaattia. Koristele hienonnetulla chilillä ja puolukoilla.

Kaurapanzanella

3 dl kauraryynejä

8 dl vettä

1 tl suolaa

½ tl mustapippurirouhetta

250 g kirsikkatomaatteja

1 dl kalamataoliiveja

1 punasipuli

½ dl basilikanlehtiä

2 rkl valkoviinietikkaa

½ tl dijonsinappia

½ dl oliiviöljyä

Keitä kauraryynejä suolavedessä ilman kantta, kunnes vesi on haihtunut. Lisää mustapippuri. Halkaise tomaatit ja oliivit ja hienonna punasipuli sekä basilika. Lisää ne kauraan.

Valmista salaattikastike sekoittamalla etikka, sinappi ja öljy.

Marinoidut sienet

300 g tuoreita herkkusieniä

2 dl oliiviöljyä

1 dl balsamicoa

2 tl merisuolaa

2 tl hunajaa

3 kanelitankoa

½ dl persiljaa

Paloittele sienet ja laita muiden ainesten kanssa kannelliseen astiaan. Sienet säilyvät jääkaapissa pari päivää.

TEKSTI RIIKKA HAPPONEN

KUVAT HARRI KUITTINEN

Juttu on julkaistu 27.4.2017

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli