Vedon pojat mukana B-poikien kullanhuuhdonnassa – Halsuan Toivo voitti kaikki ottelut

Aiemmin kesällä Vimpelin Vedon C-pojat ylsivät jo SM-hopeamitaleille, ja tuosta joukkueesta oli pelaajia myös nyt B-poikien mestarimiehistössä. KUVA: ANNAMARI RUUSKA
Jaa artikkeli

Vimpelin Vedon yhteistyöseura Halsuan Toivo vei B-poikien Suomen mestaruuden voittamalla finaalisarjassa Kankaanpään Mailan puhtaasti otteluvoitoin 2–0.

Vedon miehissä jo toista kauttaan pelaava Perttu Ruuska pelasi lukkarina ja oli tutun tehokas mailan varressa. Ruuska merkkautti Halsualla pelatussa ratkaisuottelussa muun muassa kaksi lyötyä ja kaksi tuotua juoksua (2+2). Kärkilyönneissä hän onnistui sataprosenttisella varmuudella (7/7). Perholaisjokeri Joonas Riihimäki löi puolet, eli viisi Halsuan kymmenestä juoksusta.

– Perinteikkäällä Käpylän pesäpallokentällä pelatussa toisessa finaalissa paikan päällä oli heikosta säästä piittaamatta 632 katsojaa. He saivat nähdä kotijoukkueelta vahvan esityksen, eikä vierasjoukkue Kankaanpään Maila päässyt kunnolla niskan päälle kuin ainoastaan lyhyeksi ajaksi toisen jakson alussa. Lopulta Halsuan voitto kirjattiin jaksoin 2–0 (6–3, 4-3), Vedon mediatiimi luonnehtii.

Halsuan Toivon B-poikien kautta voi luonnehtia arkailematta täydelliseksi. Joukkue voitti kaikki pelaamaansa 20 ottelua, ja hävisi kauden aikana ainoastaan kolme jaksoa.

– Noin 1 200 asukkaan kunnalle pesäpallomestaruus on äärimmäisen hieno saavutus. Lajiperinteet Halsualla ovat vahvat - 1960- ja 70-luvuilla Toivo pelasi neljä kautta miesten pääsarjatasollakin, mutta nykyisin se on profiloitunut laadukkaaksi kasvattajaseuraksi. Mestarijoukkue oli yhdistelmä Halsuan Toivon, Vimpelin Vedon sekä Veteli Pesiksen junioreista, Vedon kotisivuille kirjoitetaan.

B-poikien Suomen mestarit 2017:

Elmeri Anttila (Vimpeli)

Antti Kanala (Halsua)

Miika Kanala (Halsua)

Paavo Kaunisto (Vimpeli)

Otto Kauppinen (Halsua)

Antti Kortteenperä (Veteli)

Matti Leponiemi (?)

Perttu Olli (Lappajärvi)

Aleksi Rantala (Veteli)

Joonas Riihimäki (Perho)

Perttu Ruuska (Halsua)

Joni Takala (Veteli)

Onni Timmerpakka (Vimpeli)

Riku Utanen (Vimpeli)

Mikko Vihriälä (Vimpeli)

Pelinjohto ja valmennus:

Marko Kanala (Halsua)

Mikko Kivinen (Vimpeli)

Jukka Kortteenperä (Veteli)

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

  Kommentoi

  Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

  Jaa artikkeli

  Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

  Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

  Tilaa uutiskirje