Vilppilähtö sai Nezirin vihaiseksi, Hämäläinen varasti show’n

  • Ilkka-Pohjalainen

Show’n varasti Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Anna Hämäläinen, joka juhli uransa ensimmäisessä Kalevan kisojen satasen startissa Suomen mestaruutta. Kultamitali kuorruttui ennätysajalla 11,69.

Hämäläinen, 22, on tuttu nimi naisten pikajuoksusta, mutta hänen tarinansa satasen mestariksi on kaikkea muuta kuin tyypillinen. Nuori nainen voitti 2010 ja 2011 Suomen mestaruuden 200 metrillä, mutta lopetti 2013 kauden jälkeen urheilemisen kokonaan puoleksitoista vuodeksi.

– Jouduin tekemään töitä, ja motivaatio katosi. Nyt olen muuttanut Helsinkiin, seura on vaihtunut ja olen saanut sponsoreita, Hämäläinen kertoi.

Seurassa on kova panostus omiin urheilijoihin, koska Kalevan kisat järjestetään 2017 Seinäjoella.

Anna Hämäläinen sanoi päätyneensä takaisin kisakentille, koska kyllästyi peilikuvaansa urheilutauon aikana.

– En halunnut näyttää sellaiselta, Hämäläinen kuvasi kilojen kertymistä.

Nyt hän on taas urheilijamitoissa, vaikka naurahtikin olevansa ruumiinrakenteeltaan isänsä, kymmenottelija Eduard Hämäläisen mallinen. Jos ruumiinrakenne on isältä, niin valmennusopit ovat äidiltä Olga Hämäläiseltä.

Naisten pikajuoksua pitkään hallinnut jyväskyläläinen Hanna-Maari Latvala on polvivaivojen takia kuin varjo entisestä. Perjantaina hän otti pronssin itselleen vaatimattomalla ajalla 11,79. Kannuksen Uran Anniina Kortetmaa palkittiin hopealla (11,72).

Dramaattisessa kisassa hylättiin vilppilähdön takia Nezirin lisäksi Äänekosken Aino Pulkkinen.

STT

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli