Vuoden tulokas Emilia Sisco lauloi salaa vanhemmiltaan

  • Ilkka-Pohjalainen

Siscolla oli tapana juosta koulusta kotiin ja laulaa neljä tuntia putkeen. Vanhempien levyhylly pursuili vinyylejä bluesista jazziin ja souliin.

– Tiesin, että minulla on neljä tuntia aikaa ennen kuin mutsi tulee kotiin. Ne neljä tuntia lauloin. Hullaannuin ihan totaalisesti. Yritin oikein huutolaulaa. Ennen mutsin tuloa sammutin musiikit, Sisco nauraa.

Myöhemmin hänelle kerrottiin, että kaikki talossa olivat perillä hänen "salaisuudestaan". Koko kerrostalon rappukäytävä oli raikunut.

– Naapurit varmaan ajattelivat, että ei hemmetti, taas tuo aloittaa. Mutta on mahtavaa, kun oikein hullaantuu jostakin!

Esiintymislavalle helsinkiläinen Emilia Sisco nousi ensi kertaa 15-vuotiaana rasisminvastaisessa tapahtumassa. Nykyisin hän keikkailee avopuolisonsa, kitaristi Robbie Hillin kanssa ja Helge Tallqvistin bluesyhtyeen solistina.

Nuoria blueslaulajia aiemminkin kannustanut Tallqvist oli kuuntelemassa Siscon keikkaa ja ihastui artistin ääneen. Keikan jälkeen Tallqvist pyysi Siscoa yhtyeensä solistiksi.

Palkinto bluesgaalasta toi lisää nostetta nuoren artistin uralle. Tunnustus tuli hänelle yllätyksenä.

– Muutamia keikkatarjouksia on jo tullut. Se on ihan mahtavaa. Palkinto antoi niin paljon inspiraatiota tehdä sitä, mitä nyt teen. Olen siitä otettu. En ikinä ajatellut, että minua olisi kukaan ajatellut, Sisco tunnustaa.

Paraikaa Sisco valmistelee esikoisalbumiaan. Levylle on tulossa sekä coverbiisejä että omia sävellyksiä, joissa omiin tunteisiin pohjautuvilla sanoituksilla on iso rooli. Ne voivat kertoa esimerkiksi parisuhteesta ja rakkaudesta.

– Bluesin sanomasta ja sanoituksista saa voimaa. Pitää tarkoittaa sitä, mitä laulaa. Lavalla pitää melkein osoittaa jotakin ihmistä ja sanoa, että hei, sinä!

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli