"Wärtsilän irtisanomiset täysin käsittämättömiä"

Jaa artikkeli

Metallityöväenliiton Vaasan ja Keski-Suomen aluetoimikunnat kritisoivat tiukasti Wärtsilää, joka kertoi eilen satojen työntekijöiden irtisanomisesta. Niiden mielestä Wärtsilän ilmoitus on "täysin käsittämätön".

Aluetoimikunnat arvostelevat yritystä siitä, että se perustelee irtisanomisia alkuvuoden liikevaihdon notkahduksella ja markkinatilanteen heikentymisellä, mutta arvioi samaan aikaan koko vuoden liikevaihdon kasvavan jopa 5 prosenttia.

– Jälleen yksi esimerkki yritysten välinpitämättömästä asenteesta henkilöstöään kohtaan. Parhaillaan käytävissä kilpailukykysopimusneuvotteluissa irtisanomissuojan parantaminen on nostettava asialistan kärkipäähän. Ei voi olla niin, että elinkeinoelämä samaan aikaan irtisanoo surutta työväkeä ja kuitenkin odottaa kilpailukykysopimusneuvotteluista helpotuksia sosiaalivakuutusmaksuihin ja pidennystä työaikoihin, aluetoimikunnat sanovat.

Aluetoimikunnat muistuttavat, että yrityksen tulos syntyy henkilöstön työstä. Niiden mukaan Wärtsilä pystyisi hoitamaan alkuvuoden heikosta kysynnästä johtuvan töiden vähentymisen irtisanomisten sijaan lomautuksilla.

Wärtsilä ilmoitti eilen, että se aikoo vähentää 550 työpaikkaa, joista Suomessa 270. Suomessa suurin osa Wärtsilän työpaikoista on Vaasassa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

  Kommentoi

  Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

  Jaa artikkeli

  Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

  Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

  Tilaa uutiskirje