Käänne Hovioikeudenpuistikon puukottajan tapauksessa – Tuomittiin väärän ilmiannon perusteella raiskauksesta

Arkistokuva
Arkistokuva
Kuva: Kalle Lydman

Syyttäjän mukaan Hovioikeudenpuistikon puukottajana tunnettu mies tuomittiin viime kesänä kolmen vuoden vankeuteen väärän ilmiannon perusteella. Mies sai raiskauksesta ja törkeästä pahoinpitelystä kolmen vuoden vankeustuomion. Kevään aikana ilmi tulleiden tietojen mukaan hän ei ole syyllistynyt näihin rikoksiin.

Rainer Koivisto sai tuomion helmikuussa 2022 tehdyistä rikoksista. Hänellä on rankka rikostausta. Rikostaustaa on myös miehellä ja naisella, joiden syyttäjä katsoo pahoinpidelleen tapauksessa uhrina ollutta naista. Raiskausta ei ole syytteen mukaan tapahtunut.

Koivisto on kiistänyt teot koko ajan. Hänet päästettiin helmikuussa vapaaksi, kun juttu odotti hovioikeuden käsittelyä. Hieman sen jälkeen otettiin kiinni nyt rikoksista epäillyt henkilöt. Koivistokin otettiin heti kiinni uusista rikoksista epäiltyinä ja hän sai niistä aiemmin toukokuussa tuomion.

Syyttäjän mukaan helmi–maaliskuun vaihteessa 2022 mies ja nainen pahoinpitelivät vaasalaisnaista ja riistivät tältä vapauden. Sen jälkeen uhri pakotettiin soittamaan hätäkeskukseen ja väittämään, että Koivisto oli raiskannut hänet. Uhri kertoi samat asiat myöhemmin käräjäoikeudessa.

Syyttäjä on nostanut miestä ja naista vastaan syytteet törkeästä pahoinpitelystä, vapaudenriistosta ja yllytyksestä väärään ilmiantoon. Lisäksi nainen sai syytteen törkeästä perättömästä lausumasta viranomaismenettelyssä.

Uhri taas on saanut syytteet väärästä ilmiannosta ja perättömästä lausumasta viranomaismenettelyssä.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Käsittelyyn varattu koko viikko

Jutun käsittely alkoi maanantaina Pohjanmaan käräjäoikeudessa. Käsittelylle on varattu koko viikko.

Syyttäjä vaatii miehelle kahden vuoden ja kuuden kuukauden tuomiota ja naiselle noin kolmen vuoden tuomiota. Törkeän pahoinpitelyn ja vapaudenriiston uhrille syyttäjä vaatii 8–10 kuukauden ehdollista vankeutta.

Syytteen mukaan mies ja nainen saapuivat uhrin asunnolle 28.2.2022 noin kello 23.30. Nainen työnsi uhrin seinää vasten ja alkoi kuristaa. Tämän jälkeen mies riisui uhrin ja sitoi hänen kätensä ja jalkansa sekä teippasi suun.

Syyttäjän mukaan uhria pidettiin sen jälkeen muun muassa kylmässä suihkussa ja häntä lyötiin ja uhkailtiin. Uhri pääsi kerran pakenemaan asunnosta, mutta syytetyt vetivät hänet takaisin.

Syyttäjän mukaan uhri pakotettiin pahoinpitelyn jälkeen soittamaan hätäkeskukseen ja kertomaan tulleensa Koivisto raiskaamaksi ja pahoinpitelemäksi. Uhria pahoinpidellyt nainen taas todisti oikeudessa asti löytäneensä uhrin pahoinpideltynä.

Syytetyt ovat esitutkinnassa osin myöntäneet teot.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje