Kynnys tutkia ylittyi – Poliisia epäillään rikoksesta Rasmus Takaluoman katoamisyönä Lapualla

Lapualainen 16-vuotias Rasmus Takaluoma on ollut kohta kuukauden ajan kateissa.
Lapualainen 16-vuotias Rasmus Takaluoma on ollut kohta kuukauden ajan kateissa.
Kuva: Pohjanmaan poliisi

Valtakunnansyyttäjän toimisto on aloittanut esitutkinnan Lapualla Lapuanhovissa tapahtuneesta epäillystä pahoinpitelystä. Jutussa on kaksi epäiltyä, joista toinen on poliisi.

Esitutkinnan aloittamisesta kertoi perjantaina aluesyyttäjä Jonna Ryynänen, joka on jutun tutkinnanjohtaja. Tutkinnanjohtajana on poikkeuksellisesti syyttäjä siitä syystä, että toinen epäillyistä on poliisi. Varsinaisen tutkinnan tekee Sisä-Suomen poliisilaitos.

– Tutkittava rikosnimike molempien epäiltyjen osalta on tässä vaiheessa pahoinpitely.

Ryynänen kertoo, että asiassa on suoritettu kuulusteluja. Sen enempää hän ei avaa tapausta.

– Esitutkinta on edelleen kesken. Esitutkinnassa ilmi tulleista seikoista ei tutkinnan keskeneräisyyden johdosta anneta enempää tietoa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Teinipoika katosi kahakan jälkeen

Ilkka-Pohjalainen kertoi poliisista tehdystä ilmoituksesta kaksi viikkoa sitten. Tutkinta liittyy yöllä 12.11.2022 Lapuanhovissa tapahtuneeseen välikohtaukseen.

Samana yönä Lapualla katosi 16-vuotias Rasmus Takaluoma, joka oli alaikäisenä viettänyt iltaa kyseisessä ravintolassa, ja tullut sieltä kahakan jälkeen poistetuksi. Ilkka-Pohjalaisen tietojen mukaan kahakassa olisi ollut osallisena vapaailtaa viettänyt poliisimies.

– Kuvaamastanne tapahtumasta on kirjattu ilmoitus, joka on saatettu valtakunnansyyttäjän toimiston poliisirikostiimin käsiteltäväksi, Ryynänen vahvisti kaksi viikkoa sitten.

Ravintolan yrittäjä myönsi Ilkka-Pohjalaiselle aiemmin, että alaikäinen Takaluoma oli päässyt sisään ravintolaan. Yrittäjän mukaan hänellä oli väärennetyt paperit. Vaikka alaikäinen pääsi sisään, tälle ei yrittäjän mukaan anniskeltu.

Ravintolasta poistamisen jälkeen Takaluoma yritti vielä sisään, mutta lähti sen jälkeen pois paikalta. Sen jälkeen hänestä ei ole havaintoja.

Poliisi ei epäile rikosta Takaluoman katoamisessa. Poliisi on tehnyt etsintöjä Lapuan keskustassa ja kehottanut kiinteistöjen omistajia tutkimaan kiinteistöjään. Laajaa maastoetsintää ei ole tehty.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje