Lapualaispojan katoaminen nostatti somemyrskyn – Poliisi kaipaa vihjeitä Rasmus Takaluomasta

Alle 18-vuotias Rasmus Takaluoma on poistunut kotoaan Lapualta 11.11.2022, eivätkä omaiset ole saaneet häneen sen jälkeen yhteyttä, poliisi tiedottaa.
Alle 18-vuotias Rasmus Takaluoma on poistunut kotoaan Lapualta 11.11.2022, eivätkä omaiset ole saaneet häneen sen jälkeen yhteyttä, poliisi tiedottaa.
Kuva: Pohjanmaan poliisi

Alaikäisen lapualaispojan katoaminen on noussut reilun viikon aikana valtakunnalliseksi puheenaiheeksi.

Facebookin lukuisiin eri keskusteluryhmiin ympäri maata jaetuissa somekirjoituksissa toistetaan, että 16-vuotiaasta pojasta on tehty poliisille katoamisilmoitus reilu viikko sitten 13. marraskuuta.

Pojan epäillään kadonneen kotoaan Lapualta 11.11.–12.11. välisenä yönä.

– Kaikilla meillä läheisillä ja omaisilla on valtava hätä, että poika löydettäisiin ehjänä kotiin, olipa kyse sitten mistä asiasta tahansa, kirjoittaa toimitusta sähköpostitse lähestynyt nainen.

Monissa somen kommenttiketjuissa ihmetellään, miksei poliisi tee mitään katoamisilmoituksen saatuaan.

Maanantaina iltapäivästä Pohjanmaan poliisi tiedottaa asiasta hieman ennen puolta neljää.

– Alle 18-vuotias Rasmus Takaluoma on poistunut kotoaan Lapualta 11.11.2022, eivätkä omaiset ole saaneet häneen sen jälkeen yhteyttä, tiedote alkaa.

Poliisin tietojen mukaan Takaluoma liikkuu mahdollisesti Etelä-Pohjanmaan alueella. Havaintoja Rasmus Takaluomasta pyydetään Pohjanmaan poliisilaitoksen vihjenumeroon 0295 415 501 tai sähköpostilla vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Rasmus Takaluoman tuntomerkit:

– 165 cm pitkä.
– Hoikka.
– Ruskeat kiharat hiukset.
– Oikeassa poskessa luomi.
– Mustat Niken kengät.
- Mahdollisesti musta huppari, missä lukee edessä punaisella HOODRICH.

Poliisi oli vielä maanantaina aamupäivästä varovainen tiedotuslinjassaan.

Yleisellä tasolla Pohjanmaan poliisin viestintäpäällikkö Mikael Appel kommentoi, että kadonneiksi ilmoitettujen ihmisten yhteydessä tehdään aina tapauskohtainen tilannearvio.

– Jos epäillään, että kadonnut on voinut joutua rikoksen uhriksi, tapauksella voi olla kiire. Oletan, että tässä tapauksessa ei ainakaan tähän saakka ole ollut mitään tarvetta pistää tiedotetta nopeasti julkiseksi.

Somessa ja erinäisissä netin keskustelufoorumeissa alaikäisen nuoren katoamista on ruodittu hänen nimellään, valokuvillaan ja muilla tuntomerkeillä, kuten katoamispäivän vaatetuksella.

Uutista päivitetty ja lisätty etsityn Rasmus Takaluoman kuva 21.11.2022 kello 15.49. Pohjanmaan poliisin tiedotettua aiheesta.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje