Rasmus Takaluoman katoamisesta jo kaksi kuukautta – "Ehkä ratkaisevaa vihjettä ei ole olemassa"

Rasmus Takaluoma poistettiin lapualaisesta ravintolasta katoamisyönä. Hän pyrki hieman myöhemmin takaisin sisään. Sen jälkeen hänestä ei ole varmoja havaintoja.
Rasmus Takaluoma poistettiin lapualaisesta ravintolasta katoamisyönä. Hän pyrki hieman myöhemmin takaisin sisään. Sen jälkeen hänestä ei ole varmoja havaintoja.
Kuva: Pohjanmaan poliisi

Lapualaisen 16-vuotiaan Rasmus Takaluoman katoamisesta on kulunut kaksi kuukautta.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Harri Teivaanmäki Pohjanmaan poliisista sanoo, että katoamisesta ei ole uutta kerrottavaa. Vihjeiden määrä on ollut suuri. 9.1. mennessä niitä oli tullut poliisille 434 kappaletta.

Takaluoman katoaminen on saanut paljon julkisuutta. Teivaanmäen mukaan se periaatteessa ennemminkin edistää asian selviämistä kuin haittaa sitä. Käytännössä hyötyä ei kuitenkaan ole ollut.

– Julkisuus edistää sitä, että vihjeitä tulee. Ihmeellistä on se, että ratkaisevaa vihjettä ei ole tullut. Tuntuu enemmän siltä, että ratkaisevaa vihjettä ei ole olemassa, ja se tarkoittaisi sitä, että Rasmusta ei löydy.

Vihjeet käsitellään, seulotaan ja tarkistetaan. Siinä on suuri työ.

– Voimme kuitenkin joidenkin vihjeiden kohdalla todeta, että ne eivät auta meitä. Näin on, jos vihjeessä todetaan vain ilman perustetta, että Rasmus on maalla, merellä tai joessa. Varteenotettavat vihjeet tietenkin tarkistetaan, Teivaanmäki sanoo.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kamerat eivät kata koko aluetta

Toistaiseksi poliisin tiedossa on vain se suunta, johon Takaluoma 11.–12.11. välisenä yönä lapualaisesta ravintolasta lähti. Hänen liikkeistään sen jälkeen ei ole havaintoa.

Poliisilla ei ole mahdollisuutta saada alueen tapahtumista varmaa tietoa. Lapuan keskustassa on kaupunkikameroita, mutta niitä ei ole kovin monta. Kunnat hankkivat poliisin käyttöön valvontakameroita, joita voidaan seurata tilannekeskuksessa Seinäjoella. Niitä on ainakin 13 pohjalaiskunnassa.

– Missään kaupungissa ei ole kattavaa kameraverkostoa kaikille teille. Jos olemme saaneet vihjeitä, että Rasmus on nähty jossain liikkeessä tai nostamassa rahaa joltain automaatilta, niitä on tietenkin tarkastettu, Teivaanmäki sanoo.

Poliisi ei epäile tällä hetkellä asiassa rikosta.

– Meillä ei ole tietoa, jonka perusteella olisi syytä epäillä rikosta. Asia voi muuttua milloin vain.

Rasmus Takaluoma on poliisin antamien tuntomerkkien mukaan 165-senttinen ja hoikka. Oikeassa poskessaan hänellä on luomi. Katoamishetkellä Takaluomalla saattoi olla päällään huppari, jossa lukee Hood Rich ja mustat Nike-merkkiset kengät.

Pohjanmaan poliisin vihjesähköposti on vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje