Ulosajaneita auttamaan tullut eläkeläinen pahoinpideltiin huonoon kuntoon – Poliisi epäilee nuorten tekijöiden syyllistyneen saman illan aikana ryöstöön Vaasassa ja Virroilla

Vaasassa tehtiin ryöstö Myrgrundintiellä kello 22 aikaan.
Vaasassa tehtiin ryöstö Myrgrundintiellä kello 22 aikaan.
Kuva: Jarno Pellinen
  • Hannu Purola
Jaa artikkeli

Poliisi epäilee kahden pirkanmaalaisen ja yhden pohjalaisen nuoren aikuisen tehneen maanantaina ryöstön sekä Vaasassa että Virroilla. Virroilla tehtyä tekoa poliisi tutkii törkeänä ryöstönä. Kohteena oli kolmikkoa auttamaan tullut eläkeläinen. Epäillyt ovat syntyneet 2000-luvulla.

Poliisin mukaan kolmikko pakotti ensin mopoauton pysähtymään Vaasassa Myrgrundintiellä kello 22 aikaan. Pysäyttämiseen käytetystä henkilöautosta nousi kaksi miestä, jotka uhkasivat mopoauton matkustajia väkivallalla. Matkustajat antoivat miehille muun muassa älypuhelimensa. Tämän jälkeen tekijät rikkoivat mopoauton korin osia ja poistuivat paikalta.

Mopoauton matkustajat ilmoittivat tapahtuneesta hätäkeskukseen. Poliisi sai hyvät tuntomerkit ja teki laajat etsinnät tekijöiden tavoittamiseksi lähialueelta. Tekijöiden kuitenkin epäillään jatkaneen Virroille, jossa ryöstön uhriksi joutui 1940-luvulla syntynyt eläkeläinen.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Auttaja pahoinpideltiin

Vaasasta lähteneen kolmikon auto ajautui ulos valtatiellä 23 ja he menivät hakemaan hinausapua läheisestä asunnosta. Kun auttaja hinasi autoa ojasta, yksi kolmikosta meni auttajansa asunnolle ja anasti sieltä lompakon. Kolmikko lähti jo kerran paikalta, mutta palasi takaisin. He halusivat pankkikortin tunnuksen ja saivat sen pahoinpideltyään uhria.

Virtain tapauksessa tutkinnanjohtaja on rikoskomisario Kari Aaltio. Hän kertoo, että asianomistajaa ei ole vielä kuultu, joten hän ei sano mitään pahoinpitelystä käytetystä väkivallasta. Seuraukset ovat kuitenkin olleet vakavat.

– Aika pahasti hänet on pahoinpidelty. Asianomistaja pääsi kotoaan naapuriin hälyttämään apua ja sieltä hänet vietiin terveyskeskukseen.

Kolmikon kiinniottaminen sujui rauhallisesti hieman myöhemmin.

– Auto tuli poliisipartiota vastaan. Partiolla oli hyvät tiedot epäillyistä ja tilanne eteni normaalina pysäyttämistilanteena.

Kuljettajalle tehty testi osoitti viitteitä huumausaineiden käytöstä, joten kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Kiinniotettaessa partion tiedossa ei ollut vielä sitä, että poliisi epäilee samoja tekijöitä myös Vaasassa tehdystä ryöstöstä. Tällä hetkellä poliisin epäily siitä, että tekijät ovat samoja, on Aaltion mukaan "hyvin vahva".

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje