Varaton alajärveläisnainen tilasi muiden piikkiin huonekaluja, hajuvesiä ja lastenvaatteita kymmenillä tuhansilla euroilla

Arkistokuva
Arkistokuva
Jaa artikkeli

Parikymppinen alajärveläisnainen sai luvan käyttää toisen henkilön tietoja tilatakseen netistä tavaraa. Nainen kuitenkin ylitti valtuutensa ja tilasi verkosta yhteensä noin 18 000 euron arvosta tuotteita huhtikuun ja syyskuun 2020 välisenä aikana.

Oikeudettomia tilauksia kertyi 13 kappaletta. Nainen muun muassa tilasi noin 8 000 eurolla huonekaluja, kaksi puhelinta ja tietokoneen noin 3 600 eurolla ja hajuvesiä ja vaatteita parilla tonnilla.

Samoihin aikoihin hän alkoi käyttää muidenkin ihmisten henkilötietoja nettikaupoissa. Huhtikuun 2020 ja heinäkuun 2021 välisenä aikana nainen syötti neljän muun ihmisen henkilötiedot verkko-ostoksilla ja tilasi viisi eri kertaa oikeudettomasti muun muassa lastenvaatteita. Yksittäiset ostot olivat korkeimmillaan noin 900 euroa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kertoi syyksi varattomuuden

Syyttäjä katsoi naisen syyllistyneen yhteen törkeään petokseen ja viiteen perusmuotoiseen petokseen. Nainen tunnusti petokset mutta katsoi, että ensimmäinen tapaus oli 13 erillistä petosta, ei yksi törkeä petoskokonaisuus.

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus oli naisen kanssa samaa mieltä. Perusteena tälle oli se, että nainen erehdytti eri asianomistajia. Kyse oli siksi 13 perusmuotoisesta petoksesta. Yksikään petoksista ei ollut kuitenkaan vähäinen, koska nainen menetteli suunnitelmallisesti käyttämällä toisen ihmisen henkilötietoja.

Nainen perusteli petoksiaan varattomuudellaan. Tilanne ei ainakaan parantunut. Hän joutuu palauttamaan valtiolle rikoshyötynä 2 700 euroa. Lisäksi korvausvelvollisuus nousee yli 15 000 euroon.

Nainen sai teosta viisi kuukautta ehdollista vankeutta. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

Jaa artikkeli

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje