Lainaa joustavasti ja nopeasti – Nettiaikakausi mullisti rahoitusmarkkinat

 

Pankki- ja rahoitusalan yritykset ovat siirtyneet nettiin ja lainatuotteita on tarjolla enemmän kuin koskaan ennen. Näillä vinkeillä löydät itsellesi sopivan lainavaihtoehdon helposti ja nopeasti.


 

Modernit lainamarkkinat

 Vielä muutama vuosikymmentä sitten ainoa tapa saada lainaa oli astella pankkikonttoriin sen aukioloaikana, täyttää lainahakemus ja esittää hakemuksen liitteet konkreettisesti paperilla. Nykyään hakemuksen tekemisen vuoksi ei tarvitse liikoja jonotella, ja voit hakea lainaa paikasta ja ajasta riippumatta kätevästi netissä. Kuulostaa helpolta, eikö totta?

Nettiaikakausi on tuonut rahoitusmarkkinoille monenlaisia toimijoita. On ymmärrettävää, että mukaan mahtuu sekä luotettavia että epäluotettavia toimijoita. Jo pelkästään tarjolla olevien lainavaihtoehtojen valtava määrä saattaa saada luottovaihtoehtoja etsiskelevän pään pyörälle. Tämä ei ole ihme, sillä pienlainoja myöntävät yhtiöt markkinoivat tuotteitaan ponnekkaasti ja kilpailu alalla on kovaa.Lainaa hetkessä suoraan pankkitilillesi

Lainahakemuksen täyttämistä varten ei tarvitse vierailla pankkikonttorissa, mutta rahoja ei myöskään tarvitse odotella tililleen yhtä kauan kuin ennen. Voit saada myönnetyn luoton tilillesi jopa muutamassa minuutissa lainahakemuksen tekemisestä. Tästä herää kysymys, onko lainan hakeminen ja saaminen nykyään jopa liian helppoa?

Vastuulliset lainanantajat myöntävät luottoja vain henkilöille, joilla on hyvä luottohistoria ja joilla ei ole maksuhäiriömerkintöjä. Toki on myös hakijan omalla vastuulla arvioida maksukykyään realistisesti ja olla ottamatta liikaa lainaa, luottoa tai osamaksuja.Mistä tietoa eri vaihtoehdoista?

Internetin hakukoneilla voit löytää muutamissa sekunneissa netin kymmenet pikavipit, kulutusluotot ja erilaiset muut rahoitusvaihtoehdot. Enää ongelmana ei olekaan tiedon hakeminen, vaan nimenomaan tiedon analyyttinen tarkastelu ja itselle parhaiden vaihtoehtojen löytäminen hakukoneen antamien tulosten joukosta.

Eri yritysten markkinoiden lainatuotteissa voi olla huimia eroja, ja toisaalta yritykset saattavat ilmoittaa lainaehdot hyvin eri tavoin. Lainaa etsivän kannalta kätevin vaihtoehto lainojen vertailuun onkin käyttää valmista lainavertailusivustoa, kuten Matchbankeria. Lainavertailusta näet helposti eri lainatuotteiden keskeiset ominaisuudet ja todennäköisesti löydät itsellesi sopivimman lainan ilman kaikkien hakukoneen antamien tulosten läpikäymistä. Matchbanker etsii automaattisesti ajantasaiset tiedot markkinoilla olevista lainavaihtoehdoista, jotta sinä säästäisit aikaa, vaivaa ja selvää rahaa. Palvelun käyttö on täysin ilmaista.Ole oman taloutesi herra

Vaikka lainaa onkin nykyään helppo saada, ei omaa talouttaan kannata rakentaa liikaa lainarahan varaan. Kuukausi- ja vuosibudjetti ovat keskeisiä työkaluja oman talouden suunnittelussa ja hallinnassa. Suurempia hankintoja, kuten auton tai kesämökin, voi hyvin rahoittaa luotolla, mutta omaa rahatilannetta kannattaa seurata tarkasti, jotta ylivelkaantuminen ei pääse yllättämään. Elämäntilanteeseen saattaa tulla äkillisiä muutoksia esimerkiksi työttömyyden tai avioeron myötä, joten on hyvä, jos säästössäkin on hieman rahaa yllättävien tilanteiden varalle. Matchbanker kannustaa vastuulliseen lainanottoon ja tarjoaa hyödyllistä tietoa oman talouden hallinnasta.

Ylivelkaantumiseen on monenlaisia määritelmiä. Monet pitävät sopivana mittarina lainanhoitokulujen osuutta nettotuloista. Jos lainojen hoitoon kuluu yli 40 % nettotuloista, velkarasitus on todennäköisesti liian suuri. Tällaisessa tilanteessa ei missään nimessä kannata ottaa lisää velkaa, vaan tarkastella tilannetta realistisesti ja riittävän analyyttisesti. Jos lyhennettäviä lainoja on useita, on usein järkevää maksaa pienet lainat pois yhdellä suuremmalla luotolla. Yhden lainan lyhentäminen on usein järkevämpi ja taloudellisesti kestävämpi vaihtoehto kuin lukuisten pienten luottojen ja osamaksujen maksaminen kuukausittain.