Lainoja nuorille – riski vai mahdollisuus?

 

Kun puhutaan pikavipeistä ja kulutusluotosta, ovat nykyajan nuoret aikaansa edellä rahoitusmaailman innovaatioiden käytössä, eli vakuudettomien pikalainojen hakemisessa internetistä.


 

Pikavipit ja lainat ovat kasvattaneet tasaisesti suosiotaan nuorten keskuudessa jo vuosien ajan eikä niiden suosiolle näy pikaista loppua. Pikavippien helppous, kätevyys ja saatavuus ovat pääasiallisia tekijöitä, jotka ajavat suomalaisia ja kansainvälisiä lainamarkkinoita eteenpäin. Pitkällisiä lainanhakuprosesseja ei pikavippien kanssa tarvitse käydä läpi eikä rahojen saamista odotella ylettömiä aikoja. Tästä on erityisesti hyötyä silloin, kun rahan tarve on akuutti ja jokin hankinta tai matka pukkaa päälle. Pitkälliseen dokumenttien täyttelyyn ei usein yksinkertaisesti ole aikaa. Pikavipit ovat erityisen suosittuja nuorten keskuudessa koska niitä saa nostettua helposti älypuhelimella suoraan netistä.Lainojen ja pikavippien riskit ja edut nuorille

Pikalainat ja vipit voivat osoittautua erittäin käteväksi tavaksi rahoittaa lyhyen aikavälin tarpeita, mutta niissä on myös omat riskinsä. Ikävissä tapauksissa pikavippien kanssa rahan lainaaminen ja käyttö voi riistäytyä käsistä. Pikavippi 18v - 19v nuorelle on myös riski, sillä rahankäyttötaidot ja rahan hallinta ovat usein vielä uusia juttuja, joten lainan kanssa voi usein unohtua, että ne on myös maksettava määräajassa takaisin.

Normaalit pankista saatavat kulutusluotot vaativat usein hieman enemmän työtä ja luottohistorian on oltava kunnossa, jotta nuorena voisit saada lainaa tarpeisiisi. Tämä näennäinen vaikeus kuitenkin tarkoittaa, että suurten pankkien tarjoamat lainat ovat usein myös koroissa edullisempia koska ne pitävät huolta, että asiakkaiden maksukyky on kunnossa ja riskit lainaamisessa minimaaliset. Pankkilainat ovatkin normaalisti halvemmat kuin helposti saatavilla olevat pikalainat. Normaaleilla pankkilainoilla ja verkosta saatavilla pikavipeillä on molemmilla omat hyvät ja huonot puolensa. Niistä on hyvä olla selvillä ennen kuin lähdet hakemaan lainaa.

Mihin tarvitset lainaa? Miksi aikaa tarvitset sitä? Miten aiot maksaa lainan korkoineen takaisin? Näihin kysymyksiin on hyvä olla vastaukset jo valmiina ennen kuin lähdet ottamaan lainaa elämän tarpeellisiin menoihin. Kunhan olet selvillä omasta rahantarpeestasi ja maksukyvystäsi ennen kuin otat lainaa elämän pikku menoihin niin ei tulevaisuudesta tarvitse huolehtia. Muutoin uhkana voi olla luottotietojen menetys ja jopa ulosotto. Tämä on erittäin ikävä tilanne monelle nuorelle, joille etenkin pikavippien usean kymmenen prosentin todellinen vuosikorko tulee monesti yllätyksenä.Vertailemalla voi säästää isosti

Lienee jo itsestään selvää, että kilpailuttamalla useita pikavippifirmoja ja muita lainantarjoajia keskenään voi kuluttaja saada itselleen huomattavia säästöjä koroissa ja helpotuksia maksuajoissa. Maksuajoissa, todellisissa vuosikoroissa ja lainasummissa on usein huomattavia eroja eri lainantarjoajien välillä, kunhan niitä vertailee riittävän aktiivisesti. Onneksi tämä vertailu ei vaadi suurta työpanosta tai aktiivista tutkimustyötä saatikka erityistä pankkialan tuntemusta.

Matchbanker sivustolla voit helposti vertailla kymmenien eri lainantarjoajien tarjouksia ja valita seasta itsellesi sopivin vaihtoehto. Helppoa, vaivatonta, luotettavaa. Voit lainaa hakiessasi turvautua asiantuntijoiden apuun näinkin helposti ilman ylimääräisiä kustannuksia ja varmistua siitä, että saamasi laina on paras ja halvin mahdollinen markkinoilta löytyvä tarjous parhaiten tunnetuimman tai eniten mainostetuimman tarjouksen sijaan. Muistathan tutustua lainan ehtoihin ennen sen ottamista, ettei matkan varrella satu kohdalle ikäviä yllätyksiä.

Erityisesti laina-ajoissa ja koroissa on hyvä olla tarkkana, sillä useat kulutusluotot ja pikavipit on sidottu tiettyyn kuukausittaiseen korkoon ja usein jopa vain vuoden takaisinmaksuaikaan. Vertailemalla tarkkaan saatavilla olevia lainoja voit kohdentaa tarpeesi ja maksukykysi mukaan tarvitsemasi lainan juuri oikealle lainantarjoajalle. Tämä vaatii tietysti hieman etukäteistä suunnittelua, mutta näin voit helposti säästää kymmeniä tai jopa satoja euroja koroissa ja muissa maksuissa, jotka voisivat muuten kasvattaa lainan loppusumman sietämättömän suureksi.