Niemi Palvelut laajensi toimintaansa Vaasaan

Muutto jos mikä on luottamustoimi!


Pääkaupunkiseudulla toimintansa lähes 40 vuotta sitten aloittanut Niemi Palvelut on tänään Suomen ja Pohjoismaiden johtava muutto- ja logistiikkapalveluyritys. Lokakuussa yritys avasi 8:nnen toimipisteensä Vaasaan.

Niemi Palveluiden kehitystarina voisi itse asiassa olla hyvin pohjalainen yritystarina. Alussa oli vain isä-Niemi ja äiti-Niemi, käytettynä hankittu pakettiauto ja sata muuttolaatikkoa. Markkinointi potkaistiin liikkeelle 2 rivin ilmoituksella Helsingin Sanomissa.

- Mutta kun puhelin alkoi soida ja jatkoi soimistaan tasaiseen tahtiin, jo piankin tarvittiin lisätyövoimaa, jota onneksi löytyi omasta takaa. Ja näin astuivat remmiin, muutaman vuoden välein, veljekset Ilpo, Juha, Kai ja Esa, Mika Lehtinen, vasta avatun Vaasan-toimipisteen uunituore aluepäällikkö, kertaa yrityksen historiaa.  

- Nyt, 39 vuotta myöhemmin, kaikki neljä veljestä ovat yhä vahvasti mukana yrityksen toiminnassa, ja Niemi Palveluista on kasvanut Suomen ja Pohjoismaiden johtava muutto- ja logistiikka-­alan palveluyritys, jonka palkkakonttorissa on yli 1300 verokorttia ja pihavarikoilla toimintavalmiudessa yli 150 punaista autoa.  

Niemi Palveluiden Vaasan toimipisteen aluepäällikkö Mika Lehtinen.

 

Aika tulla Vaasaan

On hauska sattuma, että yksi isä-Niemen ja äiti-Niemen varhaisimmista muuttokeikoista 80-luvun alussa suuntautui nimenomaan Vaasaan, sieltä laivalla Uumajaan ja edelleen Norjan vuonoille. Nyt ympyrä on sulkeutunut, ja Niemi Palvelut palvelee Vaasan ja sen ympäryskuntien lisäksi yrityksiä ja kuluttajia myös Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla.

- Vaasan-toimipisteessämme on tarjolla Niemen koko palveluskaala: muuttopalvelut kotitalouksille ja yrityksille, Suomessa ja ulkomailla, logistiikkapalvelut, lyhyt- ja pitkäaikaisvarastoinnit, tapahtuma­palvelut ja kierrätyspalvelut, Lehtinen kertoo.

- Palvelemme myös omatoimimuuttajia: meiltä voi esimerkiksi vuokrata muuttolaatikoita ja ostaa erilaista pakkaus- ja suojaus­tarvikkeistoa.

 

Turvallista, vastuullista ja luotettavaa toimintaa

Lehtinen kertoo sujahtaneensa helposti Niemen perheyrityksen yrityskulttuuriin.

- Niemen arvot ja toimintatapa sopivat erinomaisesti pohjalaiseen luonteeseen: myös Niemi pitää sanansa, on täsmällinen ja tekee mitä sovitaan – ja mieluusti vielä vähän enemmän.

- Muutto jos mikä on luottamustoimi, Lehtinen toteaa.

- Palveluyrityksenä menestymisemme riippuu ratkaisevasti työntekijöittemme motivaatiosta, työtyytyväisyydestä, ammattitaidosta ja palveluhengestä.

Hyvän palveluosaamisen voi rakentaa vain laadukkaan, jatkuvan koulutuksen varaan: miten pakata, miten suojata, miten kantaa, miten siirtää - ja missä järjestyksessä.

- Myös oma perehdytykseni alkoi muuttokoulutuksella. Pääsin heti tositoimiin, ja tietysti rappukeikalle.

 

Palvelut toimivat normaalisti myös poikkeusaikana

Koronapandemia on tänä vuonna haastanut monet yritykset Suomessa ja maailmalla selviytymistaisteluun. Niemi Palvelut on onnekseen välttynyt merkittäviltä haasteilta.

- Olemme pystyneet palvelemaan asiakkaitamme kaikissa toimipisteissämme entiseen tapaan, laadusta tinkimättä, Mika Lehtinen toteaa tyytyväisenä.

- Ja mikä tärkeintä: olemme kattavien suojaus- ja varotoimien avulla pystyneet huolehtimaan sekä henkilökuntamme että asiakkaidemme terveydestä.

 

Koko kalusto kulkee fossiilittomasti

Niemi Palvelut suhtautuu vakavasti ilmastonmuutokseen ja kierrätyksen ja kiertotalouden edistämiseen. Oma kierrätysjärjestelmä takaa sen, että kaikki tarpeeton päätyy joko uusiokäyttöön tai hyödynnettäväksi energiana, jolloin ympäristöä kuormittavaa kaatopaikkajätettä ei synny lainkaan.

Yritys on myös siirtynyt kokonaan fossiilittomaan ajoon.

- Koko autokalustomme kulkee fossiilittomasti: biokaasulla, uusiutuvalla dieselillä tai täyssähköllä, Lehtinen kehuu.

- Voimme siis perustellusti todeta, että Suomen vihreimmät muutot ovat nyt punaisia.

Niemi Palvelut Oy on koti-, yritys- ja ulkomaanmuuttojen ohella erikoistunut tapahtuma-, logistiikka- ja messupalveluihin. Yritys huolehtii vuosittain noin 36 000 muuttoa ja noin 62 000 muuta palveluprojektia ja sen palveluksessa on noin 1300 henkilöä. Yrityksellä on toimipisteet Helsingissä, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lahdessa, Oulussa, Tampereella, Turussa ja Vaasassa ja Tapahtumapalvelut-yksikkö Messukeskuksessa Helsingissä.