Amazonin tulos rojahti alkuvuonna miljardeja tappiolle

Myös Amazonin liiketulos heikkeni selvästi vuoden takaisesta. LEHTIKUVA/AFP
Myös Amazonin liiketulos heikkeni selvästi vuoden takaisesta. LEHTIKUVA/AFP

Verkkokauppajätti Amazonin tulos putosi alkuvuonna tappiolliseksi ensi kertaa sitten vuoden 2015.

Yhtiö teki tammi-maaliskuussa 3,8 miljardin dollarin nettotappion. Viime vuonna vastaava tulos oli yli kahdeksan miljardia dollaria plussalla.

Tulospudotukseen vaikutti osaltaan Amazonin omistusosuus sähköautovalmistaja Rivianissa, jonka osakekurssi romahti alkuvuoden aikana. Amazon kirjasi Rivian-omistuksistaan 7,6 miljardin dollarin tappion vuoden alkuneljänneksellä.

Myös Amazonin liiketulos heikkeni selvästi vuoden takaisesta. Yhtiö teki ensimmäisellä vuosineljänneksellä liikevoittoa 3,7 miljardia dollaria, kun vuotta aiemmin liikevoitto oli 8,1 miljardia dollaria.

Liikevaihto kasvoi alkuvuonna noin seitsemän prosenttia vuoden takaisesta ja oli 116 miljardia dollaria.

Sanomalehti Wall Street Journalin mukaan Amazonin liikevaihdon kasvu oli hitainta suunnilleen kahteen vuosikymmeneen, kun kuluttajat palasivat koronapandemiaa edeltäneisiin tapoihinsa ja käyttivät jälleen enemmän rahaa kivijalkakaupoissa.

–  Pandemia ja sitä seurannut sota Ukrainassa ovat tuoneet epätavanomaista kasvua ja haasteita, kommentoi Amazonin toimitusjohtaja Andy Jassy tiedotteessa.

Tulosjulkistuksen seurauksena Amazonin osake syöksyi noin kymmenen prosentin laskuun jälkipörssissä eli varsinaisen kaupankäyntiajan päättymisen jälkeen. Toisaalta yhtiön osake oli sitä ennen vahvistunut torstaina lähes viisi prosenttia.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje