Bitcoin laski alle 20  000 dollarin viikonloppuna

Bitcoinin arvo kävi korkeimmillaan viime marraskuussa. Lehtikuva/AFP
Bitcoinin arvo kävi korkeimmillaan viime marraskuussa. Lehtikuva/AFP
Jaa artikkeli

Suurin ja tunnetuin kryptovaluutta bitcoin rikkoi viikonlopun aikana uuden rajan, kun sen kurssi laski alle 20  000 dollarin ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Lauantaina kurssi kävi alimmillaan 17  664 dollarissa, mutta on myöhemmin elpynyt reiluun 19  800 dollariin.

Kaikkiaan bitcoin on menettänyt arvostaan 70 prosenttia sitten viime vuoden marraskuun, jolloin noteerattiin 64 400 dollarin ennätyshinta.

Koko kryptomarkkina on marraskuun jälkeen sulanut noin yhteen biljoonaan eli tuhanteen miljardiin dollariin, kun se ylimmillään kävi kolmessa biljoonassa dollarissa.

Taustalla nähdään sijoitusmarkkinoiden murros, kun keskuspankit ovat ryhtyneet inflaation torjuntaan ja lopettaneet elvytysrahoituksen pumppaamisen talouteen. Kryptovaluutat hyötyivät helposta rahasta, kun pienet ja suuremmatkin sijoittajat innostuivat nopeasti nousevista kursseista.

Markkinoiden kiristyessä ja elvytyksen hiipuessa myös kryptojen suunta on ollut alaspäin, mutta rahojen saaminen ulos ei välttämättä ole ollut helppoa.

Kryptolainapalvelu Celsius Network ilmoitti pysäyttävänsä kaikki nostot, swapit ja siirrot tilien välillä, syynä "poikkeukselliset markkinaolosuhteet". Yhtiö ilmoitti maanantaina, että likviditeetin vakauttaminen vie aikaa.

Kryptopalvelu Coinbase ilmoitti viime viikolla vähentävänsä 18 prosenttia työvoimastaan, syynä tiukentunut taloustilanne ja liian nopea kasvu.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

Jaa artikkeli

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje