Fennovoima päätti yhteistyön Rosatomin kanssa

Hanhikivi 1 -ydinvoimalaitoksen työmaalla Pyhäjoella rakennettiin marraskuussa Fennovoiman hallintorakennusta. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen
Hanhikivi 1 -ydinvoimalaitoksen työmaalla Pyhäjoella rakennettiin marraskuussa Fennovoiman hallintorakennusta. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen
  • STT
Jaa artikkeli

Fennovoima on päättänyt Rosatomin kanssa solmitun Hanhikivi 1 -ydinvoimalan laitostoimitussopimuksen, yhtiö kertoo tiedotteessaan. Fennovoima kertoo syyksi muun muassa hankkeen merkittävät viivästykset ja Ukrainan sodan aiheuttamat riskit.

Käytännössä laitostoimitussopimuksen päättäminen tarkoittaa, että sekä suunnittelu- ja lisensointityö että työt Hanhikivi 1 -työmaalla RAOS Projectin kanssa päättyvät, Fennovoima kertoo.

Rosatomin Suomeen rekisteröity tytäryhtiö RAOS Voima omistaa 34 prosenttia Fennovoimasta.

–  Valitettavasti laitostoimituksen päättämisellä arvioidaan olevan merkittäviä vaikutuksia Fennovoiman työntekijöihin. Vaikutusten arvioidaan koskevan lisäksi kaikkia toimitusketjun toimijoita ja Pyhäjoen aluetta, sanoo Fennovoiman toimitusjohtaja Joachim Specht tiedotteessa.

–  Päätavoitteenamme on tukea henkilöstöä pitämällä heidät ajan tasalla tilanteesta ja toimia tiiviissä yhteistyössä henkilöstömme ja luottamushenkilöiden kanssa. Lisäksi ylläpidämme työmaa-aluetta.

Fennovoiman hallituksen puheenjohtajan Esa Härmälän mukaan laitostoimituksen päättämistä ei ole tehty kevyin perustein.

–  Näin suuressa hankkeessa on merkittäviä ja monisyisiä näkökulmia, ja hankkeeseen liittyvät päätökset tehdään aina huolellisen harkinnan perusteella. Ymmärrämme täysin päätöksen vaikutukset, ja teemme parhaamme niiden hallitsemiseksi, hän sanoo tiedotteessa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje