Pörssipäivä alkoi Helsingissä rauhallisesti – Yhdysvaltojen pankkisektorin ongelmat hermostuttaneet sijoittajia eri puolilla maailmaa

Tokion pörssissä Nikkei-indeksi jäi 2,2 prosenttia miinukselle pörssipäivän päätteeksi. LEHTIKUVA/AFP
Tokion pörssissä Nikkei-indeksi jäi 2,2 prosenttia miinukselle pörssipäivän päätteeksi. LEHTIKUVA/AFP

Pörssiaamu on alkanut suuntaa hakien Helsingin pörssissä eilisen alamäen jälkeen. Kun kauppaa oli käyty tunnin verran, liikkui OMXH-yleisindeksi 0,59 prosenttia plussalla.

Vaihdetuimpien osakkeiden kärjessä oli Nordea, jonka osakekurssi oli aamun notkahduksen jälkeen kääntynyt nousuun ja liikkui noin 0,76 prosentissa. Vaihdetuimmista pankkiosakkeista myös Sammon osakekurssi pinnisteli plussan puolelle 0,02 prosenttiin. Vahvin nousija vaihdetuissa oli Metsä Board, jonka osakekurssi oli vahvistunut 2,43 prosenttia. Sitä vastoin Nokian Renkaiden osakekurssi oli laskenut 0,82 prosenttia.

Myös Saksassa pörssipäivä on alkanut nousutunnelmissa, sillä DAX-indeksi on kohonnut 0,57 prosenttia.

Pörssikurssit saivat eilen kylmää kyytiä Euroopan suurilla osakemarkkinoilla, koska Silicon Valley Bankin (SVB) kaatuminen Yhdysvalloissa on hermostuttanut sijoittajia maailmanlaajuisesti. Esimerkiksi Frankfurtin pörssin DAX-indeksi heikkeni noin kolme prosenttia. Suomessakin osakkeet halpenivat tuntuvasti, ja Helsingissä pörssin yleisindeksi päätyi runsaat kaksi prosenttia pakkaselle.

Kurssilasku jatkui tänään Tokiossa, jossa Nikkei-indeksi jäi 2,2 prosenttia miinukselle pörssipäivän päätteeksi. Laaja-alaisempi Topix painui lähes 2,7 prosenttia.

Perjantaina kerrottiin, että yhdysvaltalainen talletussuojasta vastaava viranomainen FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation) ottaa hallintaansa vaikeuksiin ajautuneen kalifornialaisen SVB:n. Huonot uutiset saivat jatkoa sunnuntaina, kun yhdysvaltalaisviranomaiset kertoivat myös Signature Bankin sulkemisesta. Samalla viranomaiset kuitenkin lupasivat, että tallettajat saavat rahansa takaisin molemmista pankeista.

----

Lähteenä myös uutistoimisto AFP.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje