Neste sai EU:n innovaatiorahastolta 135 miljoonaa euroa jätemuovin kierrättämiseen

Jaa artikkeli

EU:n innovaatiorahasto on myöntänyt Nesteelle enintään 135 miljoonan euron rahoituksen hankkeeseen, jolla yhtiö kehittää kemiallisen kierrätyksen kapasiteettia Porvoon jalostamolla, yhtiö kertoo.

Nesteen Pulse-hankkeen tavoitteena on ottaa käyttöön Nesteen omia teknologioita nesteytetyn jätemuovin esikäsittelyä ja jalostamista varten ja integroida teknologiat jalostamon toimintaan. Hankkeen tavoitteena on 400  000 tonnin vuotuinen esikäsittely- ja jalostuskapasiteetti, joka tukee Nesteen tavoitetta käsitellä vuosittain yli miljoona tonnia muovijätettä vuodesta 2030 lähtien. Hankkeen toteutuksen odotetaan alkavan vaiheittain vuonna 2024.

Nesteen mukaan Pulse-hanke on merkittävä askel jätemuovin kemiallisen kierrätyksen kaupallistamisessa, sillä sen ansiosta on muun muassa mahdollista kasvattaa kemiallisen kierrätyksen kapasiteettia.

–  Kun prosessin mittakaavaa kasvatetaan, kemiallinen kierrätys voi helpottaa muovisaasteen torjumista lisäämällä muovin kierrättämistä ja vähentämällä riippuvuutta neitseellisistä fossiilisista raaka-aineista, Neste kirjoittaa tiedotteessaan.

EU:n innovaatiorahasto on yksi maailman suurimmista rahoitusohjelmista innovatiivisten vähähiilisten teknologioiden kehittämiseksi. Tänä vuonna rahasto investoi 1,8 miljardia euroa 17 vähähiilistä yhteiskuntaa edistävään hankkeeseen.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

Jaa artikkeli

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje