Nokia vetäytyy Venäjältä, päätöksellä ei vaikutusta taloudellisiin näkymiin

Nokian mukaan Venäjän osuus yhtiön liikevaihdosta oli viime vuonna alle kaksi prosenttia. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER
Nokian mukaan Venäjän osuus yhtiön liikevaihdosta oli viime vuonna alle kaksi prosenttia. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER
  • STT
Jaa artikkeli

Verkkovalmistaja Nokia vahvistaa vetäytyvänsä Venäjältä Venäjän Ukrainaan kohdistaman hyökkäyksen vuoksi. Päätöksellä ei Nokian mukaan ole vaikutusta yhtiön taloudellisiin näkymiin.

Nokia on viime viikkojen aikana keskeyttänyt toimitukset ja kaiken uuden liiketoiminnan Venäjällä sekä aloittanut tutkimus- ja kehitystoimintansa siirtämisen pois maasta.

Nokian mukaan Venäjän osuus yhtiön liikevaihdosta oli viime vuonna alle kaksi prosenttia. Nokia ei odota vetäytymispäätöksen vaikuttavan sen kykyyn saavuttaa tämän vuoden tavoitteitaan, etenkin kun muilla markkina-alueilla yhtiön tuotteiden kysyntä on vahvaa.

Verkkojen ylläpito jatkuu?

Nokia kertoo jatkavansa tietoliikenneverkkojen ylläpitoa vetäytymisensä aikana ja hakevansa tarvittavia lupia ylläpidon mahdollistamiseksi Venäjän vastaisista pakotteista huolimatta. Nokia perustelee tätä sillä, että yhtiö haluaa auttaa venäläisiä pääsemään käsiksi Venäjän ulkopuolisiin tietolähteisiin.

–  Humanitäärisistä syistä länsimaiset hallitukset ovat ilmaisseet huolensa kriittisen tietoliikenneverkkoinfrastruktuurin romahtamisesta Venäjällä. He ovat lisäksi painottaneet jatkuvan tiedonkulun ja internetiin pääsyn tärkeyttä, jotta Venäjän kansalaisten mahdollisuus saada tietoa ja näkemyksiä myös maan ulkopuolelta säilyisi. Näistä syistä Nokia pyrkii tukemaan verkkojen ylläpitoa vetäytymisen ajan ja hakee tarvittavia lupia tämän tuen mahdollistamiseksi nykyisten pakotteiden mukaisesti, Nokia kirjoittaa tiedotteessaan.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje