Päivittäistavaroiden hinnat nousivat huhtikuussa 5,3 prosenttia viime vuodesta

Kaikkien kuluttajahintojen vuosimuutos eli inflaatio oli huhtikuussa 5,7 prosenttia. LEHTIKUVA / OLIVIA RANTA
Kaikkien kuluttajahintojen vuosimuutos eli inflaatio oli huhtikuussa 5,7 prosenttia. LEHTIKUVA / OLIVIA RANTA
Jaa artikkeli

Päivittäistavaroiden vähittäismyynti kasvoi huhtikuussa 1,4 prosenttia viime vuoden huhtikuuhun verrattuna, kertoo Päivittäistavarakauppa ry. Vähittäismyynnin arvo oli Päivittäistavarakaupan jäsenyrityksissä lähes 1,8 miljardia euroa.

Tilastokeskuksen tuottaman päivittäistavarakaupan hintaindeksin mukaan tavaroiden hinnat nousivat huhtikuussa 5,3 prosenttia viime vuodesta. Elintarvikkeiden ja alkoholittomien juomien hinnat nousivat kaikkiaan kuusi prosenttia. Alkoholijuomien ja tupakan hinnat nousivat 3,8 prosenttia ja käyttötavaroiden hinnat 3,1 prosenttia.

Kaikkien kuluttajahintojen vuosimuutos eli inflaatio oli huhtikuussa 5,7 prosenttia.

Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtajan Kari Luodon mukaan elintarvikkeiden tuotantopanoksiin liittyvä kustannuskriisi alkaa selvästi näkyä kuluttajahinnoissa.

–  Alkuvuonna hintojen nousu on ollut voimakkaampaa kuin myynnin euromääräinen kasvu, eli kappalemääräinen myynti on vähentynyt tai kuluttajat ovat siirtyneet edullisempiin tuotteisiin. Tänä vuonna kaikki elintarvikeketjun toimijat tulevat varmasti seuraamaan kuluttajakäyttäytymisen muutoksia erityisen tarkasti, Luoto sanoo tiedotteessa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

Jaa artikkeli

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje