Palveluala odottaa reipasta kasvua tapahtumakesään koronakurimuksen jäljiltä

Palvelualojen työnantajat arvioi, että tapahtumakesä olisi suunnilleen yhtä vilkas kuin ennen koronapandemiaa.
Kuva Pori Jazzista 2019. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA
Palvelualojen työnantajat arvioi, että tapahtumakesä olisi suunnilleen yhtä vilkas kuin ennen koronapandemiaa. Kuva Pori Jazzista 2019. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA
  • STT
Jaa artikkeli

Palvelualojen työnantajat (Palta) odottaa parinkymmenen prosentin kasvua tapahtuma-alan liikevaihtoon tulevana kesänä. Näin tapahtumakesä olisi kutakuinkin yhtä vilkas kuin ennen koronapandemiaa.

Paltan mukaan myös työvoiman kysyntä kasvaa ja kesätyöntekijöitä tarvitaan tuhansia.

–  Edelliset kaksi kesäsesonkia ovat olleet hyvin vaisuja niin kulttuurin, urheilun kuin muiden tapahtumien osalta. Viime vuodelta peruttiin useampia tapahtumia, ja esimerkiksi useiden urheilusarjojen yleisökeskiarvot jäivät vielä rajoitusten poistuttuakin alhaisiksi. Nyt tilanne näyttää paremmalta, sanoo Paltan pääekonomisti Martti Pykäri tiedotteessa.

Monet kuluttajat jättävät edelleen ostopäätökset lähelle tapahtuma-aikaa peruuntumisten pelossa, joten tapahtumien suunnittelu on aiempaa vaikeampaa ja riskialttiimpaa.

–  Samaan aikaan monien palveluyritysten rahoitusasema on yhä heikentynyt korona-ajan jäljiltä, Pykäri huomauttaa.

Kävijämääriin saattaa vaikuttaa ulkomaisten matkailijoiden vähyys erityisesti Uudenmaan tilaisuuksissa. Alkuvuodesta ulkomaisia matkailijoita on saapunut vain kolmasosa vuoden 2019 määrästä. Kotimaan matkailu puolestaan on kohdistunut pääosin muualle Suomeen, ei niinkään Uudellemaalle.

Vuonna 2020 kulttuuri- ja viihdetoiminnan liikevaihto putosi yli 30 prosenttia, urheilu- ja virkistyspalveluissa pudotusta oli yli kymmenen prosenttia, kertoo Palta. Sen mukaan alojen yhteenlaskettu liikevaihto oli ennen pandemiaa vuonna 2019 yli kaksi miljardia euroa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje