SAS ja lentäjäliitot jatkavat maratonneuvottelujaan lakon lopettamiseksi

Jaa artikkeli

Lauantaina aamulla alkaneet neuvottelut lentoyhtiö SAS:n lentäjälakon lopettamisesta jatkuivat sunnuntai-iltapäivänä edelleen. Ruokaostoksilla piipahtaneet neuvottelijat olivat vaitonaisia neuvottelujen etenemisestä.

Norjalaisen lentäjäliiton puheenjohtaja Robert Klokset sanoi, että osapuolet tekevät parhaansa saadakseen ratkaisun aikaan niin pian kuin mahdollista.

–  Tämä on monimutkaista, joten aikaa kuluu, Klokset sanoi.

SAS:n neuvottelupäällikkö Marianne Hernäsin mukaan pöydällä on ratkaisu, jonka avulla kriisiytyneen lentoyhtiön taloudellinen tulevaisuus voidaan pelastaa ja saada sijoittajat uskomaan yhtiöön.

Norjalainen sovittelija Mats Wilhelm Ruland arvioi neuvottelujen alkaessa lauantaina, että osapuolilla on nyt todellista tahtoa löytää ratkaisu.

–  Nyt mennään vähän edestakaisin. Sopimus voi syntyä, mutta se ei ole varmaa. Me jatkamme täällä niin kauan kuin siinä on järkeä, Ruland sanoi sunnuntaina Aftonbladetille.

Tähän mennessä lakko on maksanut yhtiölle 100–130 miljoonaa kruunua päivässä (9,5–12,3 miljoonaa euroa). Lakossa on mukana 900 lentäjää, ja yhtiö on sen seurauksena joutunut perumaan yli 2  550 lentoa. Lakko alkoi 4. heinäkuuta.

tin

SAS ja ruotsalaiset, norjalaiset ja tanskalaiset lentäjäliitot ovat neuvotelleet työehdoista marraskuusta asti, mutta toistaiseksi tuloksetta.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

Jaa artikkeli

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje