SAS:n kriisilaina hyväksyttiin – yhtiöllä viikko aikaa maksaa lakkokorvauksia asiakkailleen

Pitkään talousvaikeuksissa olleen yhtiön taloutta rassasi tänä kesänä myös 7 300 lentoa pysäyttänyt lentäjälakko. LEHTIKUVA/AFP
Pitkään talousvaikeuksissa olleen yhtiön taloutta rassasi tänä kesänä myös 7 300 lentoa pysäyttänyt lentäjälakko. LEHTIKUVA/AFP

Pohjoismaisen lentoyhtiö SAS:n hankkima 700 miljoonan dollarin (697 miljoonan euron) kriisilaina on hyväksytty newyorkilaisessa tuomioistuimessa. Rahoitus hyväksyttiin vain vajaa viikko ennen takarajaa, jolloin yhtiön tulee maksaa loput lakkokorvaukset norjalaisille asiakkailleen.

Norjalaisen Dagens Näringsliv -lehden mukaan tuomari vaati kuitenkin, että lainasopimuksen ehtoja vielä tarkennetaan viikonlopun aikana. Lainan myönsi amerikkalainen riskirahoitusyhtiö Apollo Global Management.

SAS hakeutui heinäkuussa Yhdysvalloissa suojaan velkojiltaan niin sanotun Chapter 11 -menettelyn avulla. Menettelyn avulla se pyrkii järjestelemään talouttaan uudelleen ja hankkimaan uutta pääomaa.

SAS on jo pitkään ollut suurissa talousvaikeuksissa, joita koronakriisi on pahentanut. Yhtiön taloutta rassasi tänä kesänä myös 7  300 lentoa pysäyttänyt lentäjälakko, jonka arvioidaan maksaneen yhtiölle noin 145 miljoonaa dollaria. Norjalaisten asiakkaiden hoitamattomia korvausvaatimuksia oli elokuun lopulla auki vielä noin 8  000, ja maan ilmailuviranomainen vaatii, että kaikki tulee maksaa viimeistään 15. syyskuuta.

Yhdysvalloista hankitun lainan avulla SAS aikoo panna toimeen mittavan rakenneuudistuksen, jolle on annettu nimeksi "SAS Forward."

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje