SAS:n lentäjälakko uhkaa alkaa ensi yönä, neuvottelut jatkuvat tänään

Lakko vaikuttaisi kaikkiin SAS Scandinavian operoimiin lentoihin. LEHTIKUVA/AFP
Lakko vaikuttaisi kaikkiin SAS Scandinavian operoimiin lentoihin. LEHTIKUVA/AFP
Jaa artikkeli

Lentoyhtiö SAS:n lentäjien lakko uhkaa alkaa ensi yönä. Yhtiö kertoo, että Ruotsin, Norjan ja Tanskan lentäjäliittojen lakko vaikuttaisi kaikkiin SAS Scandinavian operoimiin lentoihin.

Lakko ei koskisi SAS:n ulkoisten yhteistyökumppaneiden Xflyn, Cityjetin ja Airbalticin lentoja. Xfly lentää esimerkiksi SAS:n huomisen lennon Helsingistä Tukholmaan.

Norjalaismedia VG kertoo, että Norjan SAS:n lentäjäyhdistyksen johtajan Roger Kloksetin mukaan taistelu työntekijöiden perusoikeuksista on niin tärkeää, että lentäjät antavat SAS:n ajautua tarvittaessa jopa konkurssiin.

Norjasta tulee taas yhtiön omistaja

Neuvotteluja työriidan ratkaisemiseksi jatketaan tänään. SAS kehottaa lennon varanneita tarkistamaan varauksensa tilanteen verkon itsepalvelussa ja näin välttämään pitkät odotusajat puhelimessa. Kesän lentoruuhkien vuoksi varoitetaan, että vapaita paikkoja vaihtoehtoisille lennoille on rajoitetusti.

SAS kertoi maanantaina, että Norjan valtiosta tulee jälleen yhtiön omistaja. Ruotsi ja Tanska omistavat yhtiöstä merkittäviä osuuksia. Aiemmin Norja myi osuutensa vuosina 2016–2018.

SAS kertoi alkuvuodesta olevansa suurissa talousvaikeuksissa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

Jaa artikkeli

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje