Sijoittajabarometri: Inflaation kiihtyminen yksityissijoittajien mielestä sijoittamisen suurin riski

Sijoittajabarometrin vastaajista 66 prosenttia katsoi, että inflaation kiihtyminen on tällä hetkellä sijoittamisen suurin riski. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA
Sijoittajabarometrin vastaajista 66 prosenttia katsoi, että inflaation kiihtyminen on tällä hetkellä sijoittamisen suurin riski. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA
  • STT
Jaa artikkeli

Venäjän hyökkäys Ukrainaan vaikuttaa suomalaisten yksityissijoittajien käytökseen, mutta suurimpana uhkana he näkevät inflaation kiihtymisen, ilmenee tuoreesta Sijoittajabarometrista.

Sijoittajabarometrin vastaajista 66 prosenttia katsoi, että inflaation kiihtyminen on tällä hetkellä sijoittamisen suurin riski. Toiseksi eniten vastaajat pelkäävät, että sota eskaloituu. Kolmanneksi pahimpana uhkana pidettiin taloussuhdanteen heikentymistä. Kyselyssä sai valita useamman vaihtoehdon.

Barometrissa kysyttiin myös, miten Venäjän helmikuussa alkanut hyökkäys Ukrainaan on vaikuttanut sijoituspäätöksiin. Vastanneista 30 prosenttia kertoi olleensa normaalia passiivisempi, 24 prosenttia sanoi, että sodalla ei ole ollut vaikutusta, 22 prosenttia kertoi ostaneensa tavallista enemmän osakkeita ja 7 prosenttia puolestaan vähentäneensä osakepainoa.

Vastaajista 15 prosenttia sanoi pitäneensä osakepainon samana, mutta käyneensä tavallista aktiivisemmin kauppaa.

Kiinnostavimmat sijoituskohteet yksityissijoittajille ovat edelleen pankit ja rahoitus. Näin sanoi 58 prosenttia vastaajista. Toisena on energia- ja raaka-ainesektori ja kolmantena teknologia.

Sijoittajabarometri on Pörssisäätiön, Suomen Osakesäästäjien ja Viisas Raha -talouslehden Tietoykköseltä tilaama tutkimus. Se on tehty kaksi kertaa vuodessa vuodesta 2014 lähtien.

Aineisto kerättiin internetin välityksellä 24.maaliskuuta – 5.huhtikuuta. Vastaajia oli yhteensä 2  884.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje