Stockmannin suuromistaja Konstsamfundet liittoutuu sveitsiläisyhtiön kanssa

JC Holding on hankkinut Stockmannin osakekannasta reilut viisi prosenttia. Konstsamfundetilla on yli kymmenen prosentin osuus Stockmannin osakkeista. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen
JC Holding on hankkinut Stockmannin osakekannasta reilut viisi prosenttia. Konstsamfundetilla on yli kymmenen prosentin osuus Stockmannin osakkeista. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen

Tavarataloketju Stockmannin suuromistajat, Konstsamfundet-säätiö ja sveitsiläinen JC Holding kertovat liittoutuneensa talousvaikeuksista kärsineen yhtiön kehittämiseksi.

Säätiö ja yhtiö kertovat tehneensä sopimuksen, jonka myötä ne toimivat yhdessä Stockmanniin liittyvissä osakkaiden päätöksissä.

JC Holding on hankkinut Stockmannin osakekannasta runsaat viisi prosenttia ja kertoi tulostaan omistajaksi joulukuussa. Yhtiö omistaa saksalaisen tavarataloketjun Peek & Cloppenburgin sekä tanskalaisen Magasin du Nordin.

Konstsamfundetilla on yli kymmenen prosentin osuus Stockmannin osakkeista. Osapuolet ilmoittavat toivottavansa tervetulleiksi mukaan keskusteluun muut samanmieliset osakkeenomistajat, jotka ovat halukkaita kehittämään Stockmannia pitkäjänteisesti.

–  Yhdessä JC Holdingin kanssa, jolla on laaja kokemus vähittäiskaupasta ympäri Euroopan, tuemme pitkäjänteisinä omistajina laaditun strategian läpiviemistä, sanoi Konstsamfundetin toimitusjohtaja Stefan Björkman tiedotteessa.

JC Holdingsin toimitusjohtaja David Barst sanoi odottavansa innolla mahdollisuutta päästä tukemaan seuraavaa vaihetta Stockmannin kehityksessä ja kasvussa. Myös muotiketju Lindexillä on paljon potentiaalia ja vahvuuksia, hän arvioi.

–  Stockmann on ikoninen yritys, mutta vähittäiskaupan meneillään oleva muutos edellyttää asiakaslähtöisiä ja ketteriä toimintamalleja innovaatioiden ja vastuullisen kasvun saavuttamiseksi, Barst sanoi.

Stockmann jätti koronakeväänä 2020 hakemuksen yrityssaneerausmenettelyyn ja on sittemmin myynyt tavaratalokiinteistönsä Helsingin keskustassa sekä Tallinnassa ja Riiassa. Edellisessä tulosjulkistuksessaan lokakuussa Stockmann kertoi tavarataloyksikön oikaistun liiketuloksen nousseen positiiviseksi ja ylittäneen myynnin kasvun ansiosta edellisvuoden tason.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje