Stora Enso aloittaa muutosneuvottelut mahdollisista lomautuksista – neuvottelujen piirissä noin 1  300 ihmistä

Stora Enson mukaan muutosneuvotteluilla valmistaudutaan vastaamaan markkinan epävarmuudesta johtuvaan kysynnän vaihteluun. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen
Stora Enson mukaan muutosneuvotteluilla valmistaudutaan vastaamaan markkinan epävarmuudesta johtuvaan kysynnän vaihteluun. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen

Metsäyhtiö Stora Enso aloittaa muutosneuvottelut mahdollisista lomautuksista, yhtiöstä kerrotaan STT:lle.

Neuvottelujen piirissä on yhteensä noin 1  300 ihmistä Stora Enson pakkausmateriaalidivisioonan neljällä tehdaspaikkakunnalla Oulussa, Varkaudessa, Heinolassa ja Anjalankoskella.

Neuvotteluiden piirissä on näiden tehdaspaikkakuntien koko henkilöstö. Mahdolliset lomautukset kestäisivät enintään 90 päivää, ja ne voitaisiin toteuttaa useissa erissä. Yhtiön mukaan irtisanomisiin ei olla ryhtymässä.

Stora Enson viestintäjohtaja Satu Härkönen sanoo, että muutosneuvotteluilla valmistaudutaan vastaamaan markkinan epävarmuudesta johtuvaan kysynnän vaihteluun.

Muutosneuvottelut alkavat ensi viikolla, ja niiden arvioidaan kestävän kaksi viikkoa. Työntekijöille on jo lähetetty kutsut neuvotteluihin.

Muutosneuvotteluista kertoi aiemmin Kaleva.

Ilmoitti syksyllä miljardi-investoinnista Oulun tehtaalle

Stora Enson toimitusjohtaja Annica Bresky ennakoi makrotalouden kehityksen vaikutuksia yhtiölle lokakuussa julkaistussa heinä-syyskuun osavuosikatsauksessa.

–  Näkyvissä ovat ensimmäiset merkit mahdollisesta makrotalouden hidastumisesta, jonka vaikutukset voivat ennen pitkää ulottua myös Stora Enson liiketoimintaan. Luotan kuitenkin kykyymme ennakoida ja sopeutua, Bresky sanoi.

Stora Enso julkistaa viime vuoden loppuneljänneksen tuloksensa 31. tammikuuta.

Stora Enso kertoi lokakuussa muuntavansa Oulun tehtaallaan myös toisen suljetun paperikoneen kartonkikoneeksi. Investoinnin arvo on noin miljardi euroa.

Viime viikolla yhtiö ilmoitti saaneensa päätökseen hollantilaisen aaltopahvipakkausten valmistajan De Jong Packaging Groupin yritysoston.

Lisäksi Stora Enso sanoi joulukuussa, että se aikoo myydä kartonkitehtaansa Kiinan Beihaissa. Myyntiin sisältyisivät myös raaka-ainetta tehtaalle toimittavat metsätoiminnot.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje